Ο αργός θάνατος μίας πολικής αρκούδας γίνεται viral. Ε και;

Ένα βίντεο που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες το National Geographic, κατάφερε εντός λίγων ωρών να γίνει παγκόσμιο viral και να «παίζει» σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 


Article featured image
Article featured image

Η κάμερα καταγράφει μία σκελετωμένη πολική αρκούδα η οποία ψάχνει για τροφή σε έναν τόπο δίχως ίχνος πάγου. Το βίντεο, τραβήχτηκε στο τέλος του καλοκαιριού στα νησιά Baffins του Καναδά, από τον φωτογράφο Paul Nicklen -έναν άνθρωπο ο οποίος μεγάλωσε στον Καναδά και έχει δει πάνω από 3.000 πολικές αρκούδες στην περιοχή- και κινηματογραφιστές της οργάνωσης «Sea Legacy».

Οι σκηνές, χωρίς υπερβολή, δραματικές αφού ο φωτογράφος ακολουθεί στην ουσία μία ετοιμοθάνατη αρκούδα, σκελετωμένη, η οποία ψάχνει μάταια για τροφή. «Καθόμασταν εκεί, κινηματογραφούσαμε και από τα μάγουλά μας έτρεχαν δάκρυα», δήλωσε ο 49χρονος βιολόγος και φωτογράφος που το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media στις 5 Δεκεμβρίου και αμέσως πήρε δημοσιότητα.

Όπως υποστηρίζει ο 49χρονος φωτογράφος άγριας ζωής, ο λόγος που θέλησε να προβάλει το εν λόγω βίντεο ήταν για να αφυπνίσει κοινωνικά και περιβαλλοντικά τον πλανήτη. «Καταγράψαμε τον αργό θάνατο της αρκούδας επειδή δεν θέλαμε να είναι μάταιος. Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες θα εξαφανιστούν, θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν με τι ακριβώς θα μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεθάνουν της πείνας. Έτσι μοιάζει μια αρκούδα που πεθαίνει της πείνας», εξηγεί. 

Να σημειωθεί ότι στον Καναδά απαγορεύεται δια νόμου η σίτιση των πολικών αρκούδων.

Το βίντεο τις προηγούμενες ημέρες, απασχόλησε πολύ τα social media, με δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις, δακρύβρεχτα σχόλια και εξοργιστικές τοποθετήσεις. Ε και; 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ