Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρωί θα παρατηρούνται λίγες ψηλές νεφώσεις τοπικά, ενώ το απόγευμα στα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 9 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη σημειώνει μικρή πτώση, παραμένοντας πάνω από την κανονική για την εποχή.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πολύ μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης.

Η θερμοκρασία σημειώνει σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, µέχρι την Πέµπτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις πρώτες πρωινές ώρες δυνατό να παρατηρείται αραιή οµίχλη, τοπικά στο εσωτερικό, που σύντοµα θα διαλυθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αρχικά στα νότια τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.

Στα δυτικά, το απόγευµα, θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 20 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα προσήνεµα και ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή αλλά στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από το απόγευµα θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Το βράδυ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ