Ελληνικό δικαστήριο επέβαλε ποινή σε κατηγορούμενο μόνο 1.489 χρόνια

Με καλή διαγωγή ίσως καταφέρει να ρίξει την ποινή του στα 1300.

 


Article featured image
Article featured image

Πάντως σίγουρα, όσο και να προσπαθήσει, μάλλον δεν θα καταφέρει να καλύψει το σύνολο της ποινής του, Έλληνας ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 1489 χρόνια κάθειρξης ως αρχηγός κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών από τον Έβρο στο εσωτερικό της χώρας.

Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο έκρινε ένοχους άλλους 22 κατηγορούμενους, στους οποίους επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης, οι περισσότερες εκ των οποίων κυμαίνονται από 200 έως 300 έτη.

Όλοι οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στις φυλακές. Σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, εκτιτέα είναι τα 25.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται 46 περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, κατά την περίοδο 2015-16. Επρόκειτο στην πλειονότητά τους για πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι πλήρωναν αδρά τους διακινητές για να τους μεταφέρουν από περιοχές του ποταμού Έβρου, τον οποίο διέσχιζαν πρώτα με βάρκες, προς τη Θεσσαλονίκη. Για την μεταφορά τους χρησιμοποιούνταν φορτηγά αυτοκίνητα που διέθεταν ειδικές κρύπτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, οι πρόσφυγες περνούσαν κάποια 24ωρα σε ποιμνιοστάσια στα πέριξ της πόλης, ενώ στη συνέχεια οι διακινητές τούς επιβίβαζαν σε ταξί με τα οποία οδηγούνταν στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία για να καταγραφούν. Μετά τη διαδικασία αυτή, μεταφέρονταν με τα ίδια ταξί προς την Ειδομένη, απ' όπου οι διακινούμενοι αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη, που ήταν ο τελικός τους προορισμός.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν και οδηγοί ταξί, από τους όποιους μόνο ένας καταδικάστηκε, καθώς κρίθηκε ότι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

 

Πηγή: reader.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ