Ένα μπαρ στη Λευκωσία έχει τραπέζια με βρύσες που βγάζουν (άφθονη) μπίρα

Αν είσαι φίλος της μπίρας, όπως οι περισσότεροι, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα έχεις ερωτευτεί ήδη την ιδέα και θα ψάχνεις το τηλέφωνο για να κάνεις την κράτησή σου.

 


Article featured image
Article featured image

Αν βέβαια βρεις άδειο beer station, αφού όπως μας ενημέρωσε ο Χαρίτος Λουκά, ένας εκ των ιδιοκτητών του Neverland Rock Bar στη Λευκωσία, τα τρία τραπεζάκια με ενσωματωμένη βρύση μπίρας που βρίσκονται στο μαγαζί από τις 14 Δεκεμβρίου, είναι συνεχώς κρατημένα.

«Η ιδέα προέκυψε από αντίστοιχα projects που είχαμε δει σε bar του εξωτερικού (ΗΠΑ, Τσεχία, Ελλάδα).

Βέβαια, εκεί το concept ήταν κάπως διαφορετικό από το δικό μας, αφού εκεί είχαν κάνει στην ουσία τα φορητά ψυγεία μπίρας τραπέζια και ο κόσμος έβαζε μόνος του την μπίρα του.

Το πρόβλημα όμως με αυτή τη μέθοδο ήταν ότι κάθε φορά που θα τελείωνε ένα βαρέλι μπίρας, θα έπρεπε να ενοχλούσαμε τον κόσμο για να το αντικαταστήσουμε. Έτσι σκεφτήκαμε να το τροποποιήσουμε κάπως, για να είναι και πιο βολικό και πιο ενδιαφέρον».

 



Στο Never Land υπάρχουν τρία custom made τραπεζάκια, τα οποία συνδέονται όλα με ένα βαρέλι και ένα ψυγείο, τα οποία βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο. Έτσι δεν υπάρχει καμία επαφή του πελάτη με τις διάφορες διαδικασίες, αλλαγής και επαναγέμισης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να βάλει το ποτήρι του κάτω από τη βρύση, να τραβήξει το μοχλό και να το γεμίσει με μπίρα.

 



Οι ιδιοκτήτες του Neverland Rock Bar, παρουσίασαν την ιδέα τους αρχικά στην εταιρεία Φώτος Φωτιάδης, με την οποία είχαν στενή συνεργασία, οι οποίο ενθουσιάστηκαν και προχώρησαν άμεσα στην υλοποίηση της. «Στην ουσία όλο αυτό το κονσεπτ είναι συμπαραγωγή με την Φώτος Φωτιάδης, για αυτό και στα τρία beer stations έχουμε μόνο Carlsberg. Εντούτοις αν κάπως επιθυμεί μια άλλη μπύρα μπορεί να παραγγείλει κανονικά μεταξύ 55 διαφορετικών ειδών που διαθέτουμε».

 



 

Πώς χρεώνεται ο πελάτης, πώς μετράτε την ποσότητα;

Σε κάθε ένα από τα τρία τραπέζια υπάρχουν οθόνες οι οποίες μετρούν με ακρίβεια την ποσότητα μπίρας που καταναλώνει ο πελάτης. Δεν υπάρχει ακριβής χρέωση σε αυτό γιατί μπορεί να βάλει από μια σταγόνα μέχρι και 10 ποτήρια και θα χρεωθεί ανάλογα. Ενδεικτικά θα σου πω ότι χρεώνουμε 8 ευρώ το λίτρο, που αντιστοιχεί σε 4 ευρώ το pint.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Λουκά, τα τραπεζάκια που έγινα beer station έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μπορούν να χωρέσουν από 4 μέχρι 15 άτομα. «Είναι μέσα στα σχέδια μας να δημιουργήσουμε κι άλλα beer stations στο επόμενο διάστημα, αλλά ακόμη δεν έχουμε καθορίσει το πότε». Στο Never Land Rock Bar, μπορείτε επίσης να βρείτε και 55 διαφορετικά labels ουίσκι, ενώ το μενού διαθέτει burgers, nachos και άλλα πιάτα για να συνοδεύσετε το ποτό σας.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ