Θα είναι υποψήφιος ο Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας;

Μπορεί να ξεκίνησε ως αστείο από 4 φίλους, φαίνεται όμως πώς η ανάγκη των Γάλλων πολιτών για έναν εμπνευσμένο ηγέτη με όραμα, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαίνεται.

 


Article featured image
Article featured image

Αρχικά η δήθεν εκστρατεία ξεκίνησε με μερικές προεκλογικές αφίσες που υποστήριζαν την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της Αμερικής για να γίνει ο  επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Εκτός όμως από τις αφίσες, οι τέσσερις φίλοι προχώρησαν και σε διαδικτυακή ψηφοφορία, για να συγκεντρώσουν υπογραφές ούτως ώστε να στηριχτεί και από τον κόσμο αυτή η υποψηφιότητα, αφού νομικά ο Μπάρακ Ομπάμα δεν δικαιούται να διεκδικήσει τέτοιο αξίωμα, ως υπήκοος άλλης χώρας.

Αυτό το αστείο λοιπόν, όσο αβάσιμο και αν είναι, μέχρι στιγμής κατάφερε να συγκεντρώσει πέραν των 40.0000 υπογραφών, με τους Γάλλους πολίτες να εκφράζουν όλο και περισσότερο την άποψη ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να κατέλθει στις ερχόμενες γαλλικές εκλογές.

Ο λόγος πάντως που οι διοργανωτές μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναφέρουν, είναι γιατί τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν θέσει υποψηφιότητα για επόμενοι ηγέτες της χώρας, τους έχουν απογοητεύσει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ