Το πρώτο επιστημονικό συμπόσιο θα γίνει στο Πισσούρι

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου με κεντρικό θέμα:«Εξεγέρσεις που σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο». 


Article featured image
Article featured image

Το συμπόσιο που απευθύνεται σε ερευνητές, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, φοιτητές κ.ά. θα διαπραγματευτεί τις εξεγέρσεις σε Ελλάδα και Κύπρο οι οποίες σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού

Στόχος είναι η προώθηση της συζήτησης για τα μεγάλα κινήματα που σημάδεψαν την νεότερη Ελληνική και Κυπριακή ιστορία. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η κοινότητα Πισσουρίου γιατί ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της ιστορικής και σημαντικής εξέγερσης του 1931, γνωστής ως «Οκτωβριανά». Μίας  αυθόρμητης και ανοργάνωτης ουσιαστικά, εξέγερσης του κυπριακού λαού εναντίον μιας καταπιεστικής αγγλικής αποικιοκρατικής διακυβέρνησης που καταπνίγηκε βέβαια εν τη γενέσει της και που κατέληξε σε μια μαύρη περίοδο δικτατορίας και καταπίεσης με το γνωστό όνομα «Παλμεροκρατία», που το πήρε από το όνομα του Άγγλου κυβερνήτη, σερ Χέρμπερτ Ρίτσμοντ Πάλμερ. 



Tο επίσημο μέρος έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Πισσουρίου τη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00, με κύριο ομιλητή τον Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Πέτρο Παπαπολυβίου.

Μάθε περισσότερα για το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο στο Πισσούρι, εδώ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ