Το 1ο Φεστιβάλ Ντομάτας στην Κύπρο τα έχει όλα

Και συγκεκριμένα στο χωριό Μαρώνι το οποίο φημίζεται για τη ντομάτα που παράγει.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Κυπρίων, ειδικά όταν είναι φρέσκο και ζουμερό, η ντομάτα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι, έτσι κάποιοι αποφάσισαν να την τιμήσουν, διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτήν.

Με πρωτοβουλία του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Μαρωνίου, αλλά και τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου οι κάτοικοι του χωριού διοργανώνουν στην πλατεία του χωριού, ένα φεστιβάλ – ωδή στην ντομάτα στις 2 Ιουλίου 2017.

Εκεί θα βρεις 35 εκθέτες παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία θα διατίθενται όλα προς πώληση, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα με βάση φυσικά την ντομάτα.

Παράλληλα στο σημείο θα στηθεί ένα μικρό θερμοκήπιο στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις ιδιότητες της ντομάτας, αλλά και για τον τρόπο παραγωγής της, ενώ θα δίνονται και beauty tips για το πως μπορείτε να φτιάξετε της δική σας μάσκα ομορφιάς, με ντομάτα. Πέραν όμως της μάσκας ομορφιάς, θα υπάρχει πρόγραμμα για παρασκευής χαλουμιών, ζυμώματος ψωμιού και απόσταξης ζιβανιάς

Εκτός όμως από τα εδέσματα που θα προσφέρονται δωρεάν, οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν από τα διάφορα περίπτερα που θα βρίσκονται εκεί σουβλάκια και κλέφτικο.

Όλα αυτά πάντα με τη συνοδεία παραδοσιακού μουσικού προγράμματος και τσιαττιστών, αλλά και έκθεσης φωτογραφίας από παλιές καλλιέργειες ντομάτας.

 

*Η είσοδος είναι δωρεάν

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ