10 περιπτώσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ομοίωμα ανθρώπου στην Κύπρο

Το διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα και για να πούμε την αλήθεια γελάσαμε. Για να είμαστε ακριβείς, γελάσαμε πολύ. Για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα, γελάσαμε πάρα πολύ. Κάντε την εικόνα κι εσείς, σε περίπτωση που δεν το έχει πάρει το αυτί σας:

 


Article featured image
Article featured image

Ένας κύριος βρίσκεται σε περιοχή που γειτνιάζει με στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς. Επιχειρεί να χαιρετίσει τον «στρατιώτη» που βγάζει σκοπιά. Ο «στρατιώτης» δεν ανταποκρίνεται στην χαιρετούρα. Ο κύριος τον ξαναχαιρετά. Ο «στρατιώτης» εξακολουθεί να μένει ακίνητος και να μην ανταποκρίνεται. Ο κύριος σιμώνει προς το μέρος του «στρατιώτη», να δει αν είναι ο άνθρωπος καλά, και εκεί ανακαλύπτει πως δεν πρόκειται για στρατιώτη αλλά για ένα… ομοίωμα στρατιώτη με πλήρεις εξαρτήσεις και όπλο. Επί της ουσίας, μιλάμε για… χάρτινο ομοίωμα εθνοφρουρού, έτσι;     

Εδώ να κάνουμε παύση για να γελάσετε κι εσείς.

Και συνεχίζουμε.

Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι του συγκεκριμένου στρατοπέδου την εφημερίδα η οποία δημοσίευσε το εν λόγω περιστατικό, η απόφαση για την τοποθέτηση του ομοιώματος σκοπού προέκυψε, όπως είπαν, για λόγους εκπαίδευσης και όχι για αντικατάσταση των σκοπών.

 

 

Όπως και να ‘χει, η διεπιστημονική ομάδα της CITY, όταν σταμάτησε να χασκογελά, συνεδρίασε εκ νέου. Λαμβάνοντας υπόψη το πολύπτυχο κεφάλαιο που ονομάζεται «σκοπιά» και την χρησιμότητά του στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, κατέγραψε κι άλλους χώρους όπου ενδεχομένως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν… χάρτινα ομοιώματα ανθρώπων.

 

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Στις πλείστες κυβερνητικές υπηρεσίες  είτε είσαι εκεί, είτε δεν είσαι, το ίδιο κάνει στον υπάλληλο. Οπότε, παρά να τον βλέπεις να τρώει, να πίνει, να μιλά σε συνάδελφό του σαν να μην στεκόσουν μία ώρα ουρά και να έφτασε η σειρά σου ή να μιλά με την κουμπάρα του στο τηλέφωνο για το φαΐ της Κυριακής, καλύτερα να βάλουν ένα ομοίωμα κυβερνητικού υπαλλήλου εκεί. Α, κι αν θα γίνει αυτό, αν μπορούν να το κάνουν να χαμογελά.

 

Αυτοκινητόδρομους

Τρέχεις στα 200 χλμ. να προλάβεις το πολυπόθητο τραπέζι που έχεις κρατήσει στο νέο εστιατόριο που άνοιξε στην Μαρίνα Λεμεσού, που ως Λευκωσιάτης οφείλεις να το επισκεφτείς πριν από τον Λεμεσιανό. Την Ανδρέας-Θεμιστοκλέους-φάση σου χαλάει το πράσινο μπουφανάκι του αστυνομικού της τροχαίας και ξαφνικά, ως βέρος Κύπριος που είσαι, ελαττώνεις ταχύτητα γιατί έχεις την εντύπωση πως το μηχανάκι θα κάνει πίσω αν κάνεις κι εσύ. Αν αυτό που χρειάζεται για να μην τρέχουμε στους δρόμους είναι ο φόβος μην μας γράψουν, προτείνουμε να τιγκάρουμε χάρτινα ομοιώματα τους αυτοκινητόδρομους, της λεωφόρους και τις γειτονιές όπου παίζουν παιδιά για να ηρεμήσουμε λιγάκι. Άμαν πια

 

 

Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης πολυκατοικίας

Μένεις πολύ κοντά στο Ποτοπωλείο της Κένεντι. Κάθε βράδυ γίνεται στην περιοχή σου ο κακός χαμός από αυτοκίνητα. Αν είχε τρόπο να παρκάρει ο ένας πάνω στον άλλο θα το έκανε. Μπροστά απ’ τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας έχετε εκείνη την ευγενέστατη ταμπελίτσα «Παρακαλώ μη σταθμεύετε». Προφανώς απ’ τις έξι το απόγευμα και μετά κανείς δεν της δίνει σημασία. Βάζεις μπροστά στον χώρο στάθμευσης χάρτινο ομοίωμα του ηλικιωμένου γείτονά σου να παίρνει βόλτα τον σκύλο του. Στάθμευσε τώρα αν σου πάει ξενόφερτε επισκέπτη που δεν σέβεσαι την καλή λειτουργία της γειτονιάς μας. Άιντε.

 

Ιδιωτική ασφάλεια

Πολύ συχνά οι εταιρίες που παρέχουν ιδιωτική ασφάλιση εργοδοτούν υπαλλήλους που μπορεί να είναι ντυμένοι για να παρέχουν ασφάλεια σε αυτόν που τους προσέλαβε αλλά μάλλον, στις πλείστες περιπτώσεις, ο ρόλος τους είναι περισσότερο διακοσμητικός. Θες ασφάλεια και φύλαξη κύριος; Κάνε ένα κέρινο ομοίωμα του Stallone επί Rocky 2 και τέρμα. Εύκολα, ανέξοδα και πειστικά.

 

Επιβλέπων Επιστάτης

Δεν μπορεί να μην είδες την πιο-κυπριακή-πεθαίνες φωτογραφία με τους τρεις εργάτες που δουλεύουν και τον ένα επιστάτη που κωλοβαράει και πληρώνεται. Όχι και πάλι όχι. Τα οικονομικά του τόπου πρέπει να τα προστατεύσουμε πάση θυσία. Προτείνουμε λοιπόν σε όλες τις κωλοβαρέστρικες θέσεις, όπου ένας επιβλέπει αυτούς που δουλεύουν να υπάρχει στητό χάρτινο ομοίωμα με κράνος και απ’ όλα -γιατί η ασφάλεια προέχει- και να καπνίζει και να τους κοιτάει αφ’ υψηλού.

 

Face Control

Αγαπητέ μας ιδιοκτήτη κλαμπ, μπαρ, νυχτερινού μαγαζιού. Πληρώνεις ακόμα άνθρωπο για face control; Έχουμε την λύση για σένα. Παίρνεις τον Νικόλα Ιωαννίδη τηλεοπτικό αστέρα και πρώην πόρτα επί χίλια χρόνια στο Zoo, τον ρωτάς πόσα θέλει για να φτιάξεις το χάρτινο ομοίωμά του, σου λέει τόσα, το υπογράφει, έτσι για τις καλές δουλειές, το τοποθετείς έξω απ’ την είσοδο του κλαμπ, μπαρ, νυχτερινού μαγαζιού. Να το βλέπει η τύπισσα με την ασημένια φθηνομπαλαρίνα και το μαλλί το 90’s και να τρέχει μακριά.

 

Ξαπλώστρα στον Κόννο

Είμαστε μέσα Ιουλίου και στον Κόννο γίνεται το αδιαχώρητο. Όσοι έχουν καταφέρει να εντοπίσει ξαπλώστρα νιώθουν πως έχουν κερδίσει 15 Όσκαρ για την ίδια ταινία. Εσύ, ο οικογενειάρχης, που ξυπνάει απ’ τις 6 το πρωί απ’ τα κλάματα των μωρών που θέλουν γάλα και έχεις τόσο πολλή χρόνο στην διάθεσή σου μέχρι να φτάσει η ώρα της θάλασσας, έχεις λύση αγαπητέ φίλε. 7 και 15 το πρωί πας στον Κόννο. Βάζεις ένα χάρτινο ομοίωμα του εαυτού σου, καλύτερα πέρνα το από πλαστικοποίηση να μην βραχεί, και φεύγεις. Πας σπίτι, μαζεύεις μούλικα και γυναίκα που τα έχει ήδη παίξει και φτάνετε ωσάν να είστε αγουροξυπνημένοι έφηβοι στον Κόννο με τα κουβαδάκια σας. Τέλειο;

 

 

 

Ναυαγοσώστες

Το θέμα που θίγουμε και ξαναθίγουμε κάθε που ανοίγει η καλοκαιρινή σεζόν μπορεί να κλείσει ατάκα κι επί τόπου. Δεν θέλετε να μας έχετε όσους ναυαγοσώστες προνοεί η νομοθεσία; Πολύ ωραία. Ένα χάρτινο ομοίωμα της Pamela Anderson απ’ τα νεανικά της χρόνια, της πρώτης της εμφάνισης στο Baywatch θα την κάνει την δουλειά. Θα τους κρατήσει όλους έξω στην άμμο και να μην μπαίνουν καν στον κόπο για μακροβούτια, να τρέχουμε να τους σώζουμε και να πληρώνουμε κι από πάνω.

 

Βουλή

Α, εδώ είμαστε. Ξέρετε εκείνες τις μέρες, στην ολομέλεια, που οι βουλευτές μας όλο και κάτι έχουν και λείπουν; Ωραία, για την συγκεκριμένη Παρασκευή, που έχουν κάτι πιο σημαντικό να κάνουν με την ζωή τους, θα δημιουργήσουμε ένα χάρτινο ομοίωμα ανά βουλευτή. 56 ομοιοματάκια μπορούν με άνεση και ευκολία να κάνουν αυτό που οι πλείστοι βουλευτές μας κάνουν όπως και να ‘χει. Τίποτα δηλαδή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ