Κάποιοι προσπαθούν ακόμη να θεραπεύσουν την ομοφυλοφιλία [και το κάνουν νόμιμα]

Πόσο ετεροχρονισμένο μπορεί να ακούγεται το 2017, κάποιοι να θεωρούν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια η οποία μάλιστα θεραπεύεται;

 


Article featured image
Article featured image

Και όμως στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει μια θρησκευτική ομάδα η οποία θεωρεί την ομοφυλοφιλία «βιολογικό λάθος» και ότι η θεραπεία της είναι η ταπείνωση της ψυχής, μέσω της ασιτίας.  

Το «Mountain of Fire and Miracles Ministry» (έτσι ονομάζεται η ομάδα), θέτει τους LGBTI ανθρώπους σε τριήμερη ασιτία, αναγκάζοντάς τους να μένουν χωρίς φαγητό ή νερό για να θεραπεύσουν την «αρρώστια» τους. Δημοσιογράφος, ο οποίος μπήκε μυστικά στη θρησκευτική ομάδα αναφέροντας πως αμφισβητεί τη σεξουαλικότητα του για να ανακαλύψει τι συμβαίνει, έμαθε πως η συγκεκριμένη θεραπεία όχι μόνο θα τον λυτρώσει από την ομοφυλοφιλία του, αλλά θα τον βοηθήσει παράλληλα να παντρευτεί και να κάνει παιδιά και οικογένεια.

Η θεραπεία η οποία περιλαμβάνει εβδομαδιαίο πρόγραμμα προσευχής, προϋποθέτει ένα πλήρες τριήμερο μάθημα χωρίς προειδοποίηση ή πρόσκληση για σωματική ή ιατρική εξέταση, κατά το οποίο ο «άρρωστος» θα διαμένει στην εκκλησία, θα προσεύχεται τρεις ώρες κάθε φορά και δεν θα τρώει ή θα πίνει τίποτα για τρεις ημέρες.

Ο αδελφός Μιχαήλ, ο οποίος είναι αυτός που εφαρμόζει την συγκεκριμένη θεραπεία τα τελευταία 20 χρόνια, ανέφερε στον δημοσιογράφο πως και ο ίδιος εξαπατημένος από τον Σατανά, υπήρξε ομοφυλόφιλος αλλά σώθηκε με την θεραπεία.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ισχυρίστηκε ότι είχε «λάβει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την πρακτική της θεραπείας μετατροπής ομοφυλοφίλων στο Ηνωμένο Βασίλειο», παρόλα αυτά όταν τον περασμένο Μάρτιο τέθηκε ζήτημα ποινικοποίησης των διάφορων «θεραπειών» για την ομοφυλοφιλία, η Πρωθυπουργός της χώρας Theresa May αρνήθηκε να την ανακηρύξει παράνομη.

 

Με πληροφορίες από avmag.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ