Η Κύπρος για πρώτη φορά στους πανεπιστημιακούς αγώνες ξιφασκίας στην Ταϊβάν

Η Κύπρος αντιπροσωπεύεται για πρώτη φορά στους πανεπιστημιακούς αγώνες ξιφασκίας στο Ταϊπέη της Ταϊβάν με τον ταλαντούχο φοιτητή και αθλητή Αλεξάντερ Αντρέα Ττοφαλίδη.

 


Article featured image
Article featured image

Ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αναφέρει ότι «σίγουρα όλοι είμαστε περίεργοι για να παρακολουθήσουμε τα κατορθώματα του Αντρέα Ττοφαλίδη, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα, με πολλή τεχνική, δύναμη και ταχύτητα αλλά και εξαιρετική φυσική κατάσταση αυτοσυγκέντρωση και αντίδραση».

Ανάμεσα σε μεγάλους αθλητές της ξιφασκίας που έχουν στεφθεί πρωταθλητές στις χώρες τους, ο Κύπριος αθλητής έχει πολύ δύσκολη αποστολή.

«Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν φαντάζει ικανό να τρομάξει τον Αλεξάντερ Αντρέα Ττοφαλίδη, ο οποίος και ταλέντο είναι, και διακρίσεις κουβαλά στο ξίφος του και πολύ ψηλά μπορεί να φτάσει», όπως αναφέρει η ΚΟΠΑ.

Προσθέτει ότι «κανείς δεν υποτιμά τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει από τους μαιτρ του είδους, αλλά καλύτερος γίνεσαι μόνο αν τους αντιμετωπίσεις στα ίσα».

Μέσα από τις δικές του ξιφομαχίες, αναφέρει η ΚΟΠΑ,  «είμαστε σίγουροι ότι θα καταστήσει ευρύτερα γνωστό και στο κυπριακό κοινό το άθλημα αυτό».

 

 


πηγη: κυπε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ