Οι νικητές του διαγωνισμού Climate Launchpad 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, ο Εθνικός Τελικός του ClimateLaunchpad 2017, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας ανά το παγκόσμιο.



 


Article featured image
Article featured image

Νικητές του Εθνικού Τελικού που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό αναδείχθηκαν οι Growgreen, μια ομάδα μαθητών η οποία παρασκευάζει λίπασμα από χρησιμοποιημένο καφέ σε μορφή γλάστρας και οι echofixer, η ομάδα που κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα απορρόφησης ήχων από ανακυκλωμένο χαρτί και η ομάδα BeRightBag, η οποία παράγει τσάντες από χρησιμοποιημένο χαρτί ενσωματωμένες με σπόρους που μπορούν να φυτευτούν.

Ο Εθνικός Τελικός πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της PwC Κύπρου στη Λευκωσία, Στρατηγικού Εταίρουτης ChrysalisLEAP.

Κατά τη διάρκειά του, εννιά συνολικά ομάδες παρουσίασαν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή που ακολούθως κατέληξε στις τρεις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό, με κριτήρια τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, τη μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας.

Το ταξίδι των ομάδων αυτών ξεκίνησε από ένα εντατικό διήμερο bootcamp όπου έλαβαν εκπαίδευση από μέλη της Chrysalis LEAP και από έμπειρους εκπροσώπους της PwC και της Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), ενώ συνεχίστηκε με μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που είχαν ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό. 

Στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Κύπρο, οι Growgreen, echofixer και BeRightBag, θα διαγωνιστούν με περισσότερες από 100 ομάδες από 35 και πλέον χώρες, για να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500.  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC: Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, Αειφόρος Χρήση Γης, Αειφόρος Παραγωγή και Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ