Γιατί το Instagram κατέβασε αυτή τη φωτογραφία;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαχειριστές της πλατφόρμας του Instagram απασχολούν την επικαιρότητα, σχετικά με την πολιτική και τη στάση που επιδεικνύουν για φωτογραφίες χρηστών τους, οι οποίες θεωρούν ότι παραβιάζουν τους κανόνες της εφαρμογής και συνεπώς τις κατεβάζουν.

 


Article featured image
Article featured image

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που ακολουθεί, με τους διαχειριστές του Instagram να αφαιρούν φωτογραφία 12χρονου παιδιού με παραμόρφωση στο πρόσωπο, έπειτα από αναφορά που δέχτηκε από άλλο χρήστη.

Η φωτογραφία έδειχνε το μικρό να ποζάρει στο φακό, χωρίς το προσθετικό του μάτι και αναρτήθηκε από τη μητέρα του Charlie Beswick. Όπως αναφέρει η διαχείριση του social media, ένας άλλος χρήστης της πλατφόρμας έκανε report στην εικόνα, τo Instagram την εξέτασε, αποφάσισε ότι παραβίασε τις οδηγίες της κοινότητας και έτσι την αφαίρεσε.  

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: «Το να είσαι μοναδικός είναι πολύ πιο όμορφο απ’ το να είσαι τέλειος»



Η Charlie Beswick παραπονέθηκε για την απόφαση με ένα tweet που μοιράστηκε χιλιάδες φορές, ενώ παράλληλα έγραψε και μια μακροσκελή δημοσίευση στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Τι βλέπει κανείς όταν κοιτά το αγόρι μου; Εγώ βλέπω το πιο όμορφο χαμόγελο, υπέροχη καρδιά και αγνή αγάπη. Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι στο Instagram αισθάνονται ότι είναι υπερβολική, δεν μπορούν να τη βλέπουν και έχουν αναφέρει τη φωτογραφία του (πάλι). Είμαι αηδιασμένη. Το Instagram πρέπει να διορθώσει αυτή τη διάκριση!».  

Ο δωδεκάχρονος Harry Beswick, γεννήθηκε με το σύνδρομο Goldenhar, που σημαίνει ότι δεν έχει αριστερό μάτι, βλέφαρο, ρουθούνι και αριστερό αυτί. Η μητέρα του διατηρεί ένα blog για γονείς και ένα λογαριασμό Instagram όπου δημοσιεύει θέματα σχετικά με τη γονική μέριμνα παιδιών με αναπηρίες και προβλήματα υγείας.  

Αφότου αρκετοί ήλθαν σε επαφή με το Instagram για να εκφράσουν την οργή τους για την απόφαση, η φωτογραφία αποκαταστάθηκε και το Instagram απολογήθηκε γραπτώς για το λάθος.  «Αφαιρέσαμε κατά λάθος τη φωτογραφία, αλλά την αποκαταστήσαμε αμέσως μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό», δήλωσε εκπρόσωπος της Instagram ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του 12χρονου και τον ίδιο. 

Το Instagram διαθέτει μια ομάδα συντονιστών οι οποίοι εξετάζουν εκατομμύρια αναφορές από χρήστες και αυτοματοποιημένα συστήματα την εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει λάθος το οποίο επέφερε σκληρή κριτική.  







ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ