8 (μεγάλα) ψέματα που «έφαγε» αμάσητα η Δύση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τελικά το πάτησε και αφού το άρεσε, το ξαναπάτησε ο Κιμ απαντώντας επιτέλους στη λαϊκή απαίτηση που έλεγε «Πάτα το ρε Κιμ».

 


Article featured image
Article featured image

Και μπορεί εμείς να διακωμωδούμε την κατάσταση, παρόλα αυτά ο πλανήτης και κυρίως η Δύση βρίσκεται σε αναβρασμό, αφού η ένταση μεταξύ Β. Κορέας και υπόλοιπων μεγάλων δυνάμεων φαίνεται να κλιμακώνεται, Οκ, δεν θα το τραβήξουμε μακριά λέγοντας που έρχεται ο Γ’ΠΠ (ναι το ακούσαμε κι αυτό), αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Βορειοκρεάτης δικτάτορας δεν είναι και πολύ στα καλά του, άρα ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη κίνηση.

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι το αγόρι με το trendy κούρεμα είναι λίγο, ας πούμε, ιδιόρρυθμος, εδώ και χρόνια τα διεθνή media έχουν χτίσει γύρω από το όνομα του έναν αστικό μύθο τον οποίο κάθε τόσο γιγαντώνουν προσθέτοντάς του καινούργια παράσημα τρέλας.

Ένα κινούμενο τέρας εν ολίγοις που στο πέρασμα του σαρώνει τα πάντα και τους πάντες και μπορεί εν μέρει να ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχουν όμως και καταστάσεις που έχουν φορτώσει στο ευέξαπτο αγόρι, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ και κάνουν τα ελεγχόμενα media της Βόρειας Κορέας να μοιάζουν με ναό της αντικειμενικότητας.

 



1. Εκτέλεσε 12 τραγουδιστές με την κατηγορία της συμμετοχής σε ταινίες πορνό

Στις 29 Αυγούστου του 2013, τα διεθνή media βούιζαν με την εκτέλεση της τραγουδίστριας και πρώην του Κιμ Hyon Song-wol, μαζί με άλλους 11 καλλιτέχνες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε πόρνο ταινίες. Παρόλο που ιαπωνικά Μέσα αλλά και μέσα της Β. Κορέας το διέψευδαν κανείς δεν άκουγε, μέχρι το 2014 όπου η Hyon Song-wol εμφανίστηκε ολοζώντανη στη Βόρεια Κορέα σε ένα συνέδριο για την Τέχνη. Ούπς!

 

2. Εκτέλεσε τον Υφυπουργό Άμυνας με όλμο

Και αφού μας είπαν ότι «έφαγε» την πρώην του, σειρά πήρε ο Υφυπουργός Άμυνας της Β. Κορέας, τον οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής εκτέλεσε με όλμο μια μέρα που ο Κιμ ήρθε έπνιγε τον πόνο για το χαμό του πατέρα του στο ποτό. Το περιοδικό Foreing Policy μετά από ανάλυση των στοιχείων απεφάνθη ότι η εκτέλεση του υφυπουργού με όλμο ήταν απλά μια φήμη η οποία πιθανότατα ξεκίνησε από την Νότιο Κορέα και γιγαντώθηκε από τα παγκόσμια media που διψάνε για τέτοιες ειδήσεις.

 

3. Εκτέλεσε τον αξιωματικό Jang Sung-Taek ταΐζοντας τον σε λυσσασμένα σκυλιά

Από εκτέλεση σε εκτέλεση και αυτή τη φορά θύμα της μανίας του Κιμ, ήταν ο αξιωματικός Jang Sung-Taek, τον οποίο δημοσιεύματα του 2013, ήθελαν να είχε δώσει σε λυσσασμένα σκυλιά να τον κατασπαράξουν για παραδειγματισμό. Ένα μεγάλο ψέμα (και πάλι) που όπως αποδείχθηκε στην πορεία ξεκίνησε από ένα σατιρικό ποστ κινέζου blogger.

 



 

4. Στη Βόρειο Κορέα ανακάλυψαν φωλιά… μονόκερων

Εδώ το σκηνικό αλλάζει και περνάμε στη ζώνη της επιστημονικής φαντασίας, με τα διεθνή media να αναφέρουν το 2012 ότι οι Αρχές της χώρας αποκάλυψαν την ύπαρξη φωλιάς μυθικών μονόκερων, ειρωνευόμενοι βέβαια το γεγονός. Ακόμη μια γκάφα ολκής, αφού η όπως φάνηκε στην πορεία η έκφραση «φωλιά μονόκερων» είναι ποιητική έκφραση που χρησιμοποιείται στη χώρα για την ανακάλυψη αρχαιολογικών χώρων σχετιζόμενων με την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλιά Dongmyeong of Goguryeo και ότι πότε δεν εννοούσαν οι Βορειοκορεάτες ότι ανακάλυψαν μονόκερους.

 

5. Ο Κιμ σκόραρε 5 τρύπες στο γκολφ από την πρώτη φορά που έπαιξε γκολφ

Μια «είδηση» που θα ζήλευε και ο Tiger Woods, αν είχε την παραμικρή δόση αλήθειας μόνο που για ακόμη μια φορά τα media στηρίχτηκαν σε λάθος πηγές και φυσικά στην προπαγάνδα που λέει ότι το καθεστώς της χώρας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο του ότι οι ηγέτες του έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις.

 

6. Στη Β. Κορέα έφτιαξαν βίντεο που παρουσίαζε τους Αμερικανούς να τρώνε χιόνι

Πίσω στο 2013 τα media παρουσίαζαν με τρόμο ένα βίντεο με τίτλο «Πως ζουν οι Αμερικάνοι», το οποίο έδειχνε εικόνες από την Αμερική και τους πολίτες της, οι οποίοι για να επιβιώσουν έτρωγαν χιόνι. Το Wire και η Huffington Post ανακοίνωσαν ότι το βίντεο αποτελεί βορειοκορεάτικη προπαγάνδα κάτι που για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε μούφα, αφού το βίντεο είχε δημιουργηθεί από ένα Άγγλο ταξιδιωτικό συγγραφέα και ήταν σατιρικό.

 



 

7. Όταν πεθάνει ένας ηγέτης αναγκάζουν τους πολίτες σε βαρύ πένθος και θρήνο

Σίγουρα κάπου θα έχεις πετύχει το βίντεο που δείχνει τους πολίτες της χώρας να προσέρχονται μαζικά στην κηδεία του ηγέτη της Β. Κ, Kim Jong-il και να θρηνούν με ακραίο τρόπο, αφού τους ήταν επιβεβλημένο από το καθεστώς. Καλά είδες, όντως σχεδόν όλη χώρα έδωσε το παρών της και σπάραζε την ημέρα της κηδείας του αιώνιου ηγέτη, όπως τον αποκαλούν, μόνο που οι ακραίες εκφράσεις θρήνου και σπαραγμού είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας των Κορεατών, με παρόμοιες σκηνές να έχουν συμβεί και στην Νότιο Κορέα, κάτι σαν τα δικά μας κόλλυβα ή μαύρα ρούχα.

 

8. Ο Κιμ μοίρασε αντίτυπα του «Ο Αγών μου» σε στελέχη του Κόμματος

Τον Ιούνιο του 2013, ένας blogger της Washington Post, κυκλοφόρησε την είδηση ότι ο Κιμ μοίρασε κόπιες του «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ σε μέλη της κυβέρνησης του. Η φήμη ξεκίνησε από Βορειοκορεάτες που είχαν αποδράσει από τη χώρα. Σύμφωνα με έγκυρους ακαδημαϊκούς πάντως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει καθότι όλα τα ιστορικό βιβλία της Β.Κ είναι επηρεασμένα από τη σοβιετική ένωση καθώς επίσης οι ΝΑΖΙ ήταν σύμμαχοι με τους μισητούς για τους Β.Κορεάτες, Ιάπωνες.

 

*Με πληροφορίες από Luben και Wikipedia 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ