Γιατί προκάλεσε αντιδράσεις η συγκεκριμένη φωτογραφία;

Ένα κοάλα σκαρφαλώνει σε ένα στύλο για να παίξει. Ή μήπως όχι;


Article featured image
Article featured image

Η φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε προ ημερών στα social media και προέρχεται από την Αυστραλία, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών, ζητώντας από τις αρχές να διερευνήσουν άμεσα το έγκλημα.

Δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης Κουίνσλαντ στην Αυστραλία βρήκαν το κοάλα, στερεωμένο από τα πόδια του, σε ένα ξύλινο καταφύγιο, σε ένα πάρκο της πόλης, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το πώς έγινε το αισχρό περιστατικό και πώς τελικά πέθανε το μαρσιποφόρο.

Η γούνα του ήταν γεμάτη με αίμα και φύλλα κρέμονταν μπροστά του.   «Είναι απλά άρρωστο» ανέφερε στο BBC η Murray Chambers, από την οργάνωση Koala Rescue Queensland. «Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και δέκα χρόνια και δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο».

Οι αρχές προστασίας ζώων στην Αυστραλία διερευνούν την υπόθεση, ενώ η οργάνωση Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) δήλωσε ότι ο δράστης, εάν βρεθεί, μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακοποίηση ζώου.   

H κα Chambers είπε ότι το κοάλα μπορεί να χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Η περιοχή του πικνικ βρίσκεται κοντά σε ένα δρόμο στο Imbil, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπεϊν. «Η αίσθησή μου είναι ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο όμως γιατί καρφώσεις ένα ζώο σε ξύλινο στύλο», ανέφερε. «Ήταν ζωντανό όταν το έκαναν;»   

Το κοάλα στερεώθηκε στον στύλο με οικοδομικές βίδες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.   Η RSPCA ζήτησε να διεξαχθεί αυτοψία ως μέρος της έρευνας.  

 

Πηγή: BBC 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ