Πώς θα σου φαινόταν αν έβλεπες μόνο τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν-αφορούν;

Σαφώς και δεν έχουν όλοι οι χρήστες-αναγνώστες τα ίδια ενδιαφέροντα. Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τον τόπο διαμονής, τα ενδιαφέροντα, οι ειδήσεις που θέλουν να διαβάζουν οι χρήστες έχουν διαφορετικό περιεχόμενο (π.χ. πολιτική, οικονομία, lifestyle, τεχνολογία κλπ). Για παράδειγμα, άλλα πράγματα ενδιαφέρουν έναν νέο 25 ετών και άλλα πράγματα τους γονείς του.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν θα ‘ταν ωραίο, λοιπόν, μια μέρα να μπορούμε να μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα και να βλέπουμε μόνο τις ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν και μας αφορούν, ενώ την ίδια στιγμή, να μας προτείνεται και ανάλογο με τα ενδιαφέροντά μας οπτικοακουστικό περιεχόμενο (βίντεο, ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές κ.α.);

Η μέρα αυτή ενδεχομένως και να μην είναι τόσο μακριά.

Ήδη, ο ορισμός «εξατομικευμένο περιεχόμενο» (ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό με την αγγλική του ορολογία «Content Personalization») αποτελεί ένα ορόσημο για όλες τις μεγάλες εταιρίες όπως η Google, η Amazon, το Facebook, το Twitter αλλά και πολλά ειδησεογραφικά κανάλια και θέτει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ονομαστεί δικαίως το περιεχόμενο του μέλλοντος!

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ερευνητικά κέντρα που προσπαθούν να καταλάβουν τους τρόπους που λειτουργούν οι χρήστες ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν τεχνολογίες και εργαλεία που θα τους δίνουν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει, προσέχοντας, παράλληλα, να μην τους αποξενώνουν από σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο δουλεύει και ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και το Sigmalive, αφού σε συνεργασία με την Deutche Welle και το De Vlaamse Radio En Televisieomroeporganisatie NV (VRT), θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τις ανάγκες των χρηστών σε Γερμανία, Βέλγιο και Κύπρο και να δώσουν καθοδήγηση σε μια ομάδα εταιρειών τεχνολογίας από διάφορες χώρες της Ευρώπης που θα συνεργαστούν για να βρουν τους τρόπους που ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει τις ειδήσεις που πραγματικά τον ενδιαφέρουν.

 

Η άποψή σου για το μέλλον έχει ιδιαίτερη σημασία

Το Sigmalive, σε συνεργασία με το Τμήμα Καινοτομίας και Ανάπτυξης του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ, διοργανώνουν ερευνητικά εργαστήρια με θέμα την εξατομίκευση του περιεχομένου στο διαδίκτυο (Content Personalization). Στα εργαστήρια που διοργανώνονται στη Λευκωσία, θα πάρουν μέρος επίλεκτοι χρήστες από την Κύπρο, ηλικίας 18 έως 65 ετών, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν για δύο ώρες σε μια επίλεκτη ομάδα εργασίας, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες εξατομίκευσης περιεχομένου ώστε να ικανοποιούν καλύτερα τους χρήστες. Οι ίδιοι χρήστες στη συνέχεια, εάν το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι, και πριν από όλους τους άλλους, τις νέες τεχνολογίες εξατομίκευσης περιεχόμενου, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί εντός του 2018.

Οι χρήστες που θα επιλεγούν, θα συναντηθούν στις 12 ή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 18:00, στο Barrique Wine & Deli στη Λευκωσία για δύο ώρες και θα συζητήσουν με καφέ και σνακ τους τρόπους που οι χρήστες επιθυμούν την εξατομίκευση περιεχομένου στο διαδίκτυο (content personalisation). Για να πάρετε μέρος και εσείς στον τρόπο που θα διαμορφωθεί το μέλλον του διαδικτύου, συμπληρώστε την αίτηση που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/2C4c2V4


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ