Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και σήμερα στην Κύπρο

Άστατος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια.

Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να επηρεάσει και άλλες περιοχές. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά και βόρεια τμήματα του νησιού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών βροχών/καταιγίδων με κορύφωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Καταιγίδες που θα βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο γύρω από την Κύπρο δεν αποκλείεται να επηρεάσουν παροδικά τα βόρεια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Η αστάθεια, που επηρεάζει την περιοχή, εξασθενεί από αύριο.

Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό, τα ορεινά και τα βόρεια παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Στις περιοχές των καταιγίδων οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Το απόγευµα, όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Το απόγευµα, όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµαίνεται γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ