Τα θύματα στο Μάτι προλάβαιναν να απομακρυνθούν ακόμα και με τα πόδια

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Νέες αποκαλύψεις για το Μάτι

Νέες αποκαλύψεις για την αργοπορία του κρατικού μηχανισμού έρχονται από πόρισμα ανεξάρτητου ερευνητή καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής προλάβαιναν να απομακρυνθούν ακόμη και με τα πόδια.  

Σύμφωνα με το πόρισμα δεν είχε δοθεί έγκαιρη εντολή για εκκένωση της περιοχής ενώ ο κρατικός μηχανισμός έκανε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και εμφάνισε αργοπορία αντανακλαστικών.  

Το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα κάνει λόγο για σοβαρές παραλείψεις της ηγεσίας της Πυροσβεστικής την ώρα της κρίσης.

 

Παράθυρο ευκαιρίας ζητά ο Πρόεδρος της Cobalt

Ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας, διάρκειας δυο μηνών, ώστε να βρεθεί ο επενδυτής που θα κρατήσει στη ζωή την αεροπορική εταιρεία Cobalt, ζήτησε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, Γρηγόρης Διάκος.

Μιλώντας χθες βράδυ στις «ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Διάκος ζήτησε την κατανόηση των Αρχών, αναφέροντας ότι υπάρχουν προτάσεις ενδιαφέροντος, από ξένα επενδυτικά ταμεία.

Παράλληλα, αρνήθηκε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο περί οικονομικών ζημιών ύψους 30 εκ. ευρώ στην εταιρεία, καθότι όπως υποστήριξε, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο μέχρι το 2020 η Cobalt θα είχε κέρδος.

Το θέμα της Cobalt βρέθηκε χθες ενώπιον συνεδρίας της Αρχής Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών κατά την οποία αποφασίστηκε όπως ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκο Μιχαηλίδη, θα αποσταλεί σήμερα το πρωί στην εταιρεία επιστολή με την απόφασης της Αρχής.

 

Πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να συναντηθούν πριν τις 29 του Οκτωβρίου.  

Συγκεκριμένα, η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 26 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί.  

Γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, αναφέρει ότι «η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα φιλοξενήσει τη συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στις 26 Οκτωβρίου στις 10:00».  

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς ατζέντα και αποσκοπεί στη βολιδοσκόπηση των προθέσεων των δύο πλευρών για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα συζητηθεί η πρόταση του προέδρου N. Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ