27 επιζώντες από επιθέσεις σε σχολεία της Αμερικής δείχνουν τις ουλές τους στον φακό

Εσωτερικές και εξωτερικές.

 


Article featured image
Article featured image

O Michael Avedon φωτογράφισε για το nymag, 27 επιζώντες σχολικών πυροβολισμών, συμπεριλαμβανομένου του Anthony Borges από το περιστατικό του Parkland, του 15χρονου που έφραξε την αίθουσα με μια πόρτα για να προστατεύσει άλλους μαθητές, σώζοντας τελικά 20 ζωές.

Επίσης, απεικονίζονται επιζώντες από το Virginia Tech, το Columbine, το San Bernardino και τους πυροβολισμούς του 1946 στο Μπρούκλιν.

 

 

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από συνεντεύξεις με επιζώντες.

 

 

Για παράδειγμα ο Colin Goddard, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Virginia Tech το 2007: «Υπήρχαν 17 άτομα σε αυτήν την αίθουσα μαζί μου. Είμαι ένας από τους επτά ζωντανούς σήμερα.

 

 

Τελικά, ήμουν ικανός να ασχοληθώ ξανά με τον αθλητισμό και να επιστρέψω στην ίδια φυσική κατάσταση κάτι που βοήθησε την ψυχική κατάσταση μου. Ωστόσο, δέκα χρόνια αργότερα, έχω να αντιμετωπίσω τη δηλητηρίαση με μόλυβδο.

 

 

Η μαμά μου μου προώθησε ένα άρθρο σχετικά με τα επίπεδα μολύβδου στα θύματα πυροβολισμών, λέγοντας μου: «Έχεις κάνει ποτέ εξετάσεις;» Δεν μου είχαν είπαν τίποτα ποτέ.

 

 

Έκανα και είχα σημαντικά αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα μου. Χιλιάδες άνθρωποι πυροβολούνται στη χώρα αυτή κάθε χρόνο.

 

 

Με εξοργίζει ότι δεν υπάρχει πραγματική συναίνεση για το πώς να το αντιμετωπίσουμε».


Πηγή: klik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ