Μια παράσταση γεμάτη genes and tonic

Η ομάδα «Εν δράσει» παρουσιάζει την παράσταση «genes and tonic» σε δημιουργία και ερμηνεία Εύης Δημητρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Στη νέα της χορογραφική δουλειά, η Εύη Δημητρίου, συνεχίζει να αντλεί έμπνευση αλλά και να διερευνά, το δίπολο ‘άτομο-κοινωνία’. Με χιούμορ και εξομολογητική διάθεση, η παράσταση Genes and tonic θέτει ερωτήματα για τα κοινωνικά στερεότυπα και διερευνά τη σχέση μνήμης - ταυτότητας. Ένα τοπίο κίνησης, λόγου και μουσικής, που προκαλεί και ταυτόχρονα ενεργοποιεί.

 

Τρίτη- Τετάρτη, 27 & 28 Νοεμβρίου 2018

Θέατρο Ριάλτο/ Επί Σκηνής

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

 

Εύη Δημητρίου

Η χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Δίνοντας πρωταρχικό ρόλο στο σώμα και στον λόγο, και συχνά σε συνδυασμό με άλλες μορφές τέχνης, επιχειρεί να φτιάξει στιγμές «αλήθειας» επί σκηνής αλλά πέρα από τα προκαθορισμένα σκηνικά όρια, δίνοντάς μας παραστάσεις που τολμούν να μας εκπλήξουν και να αυτοχαρακτηριστούν ως «εξομολογητικές», «κωμικές», «οικίες», «τολμηρές».

Σπούδασε χορό στο Laban Centre Λονδίνο και με υποτροφία στο Limon Institute Νέα Υόρκη.  Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τους χορογράφους Rosemary Lee, Αθηνά Βάχλα, Alain Buffard , Felix Ruckert και με πολλούς χορογράφους με βάση την Κύπρο (Λία Χαράκη, Έμιλυ Παπαλοίζου, Χλόη Μελίδου, Ρούλλα Κλεοβούλου, Alexandra Wairstal, Άννα Χαραλάμπους , Μάχη Λίνταλ, Νατάσα Γεωργιάδου μεταξύ άλλων).

Το 2004 ίδρυσε με την Έμιλυ Παπαλοίζου την ομάδα Εν δράσει η οποία φιλοξενεί την ανεξάρτητή τους χορογραφική δουλειά και καλλιτεχνικά projects. Τα έργα της  έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα.  Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

 



Συντελεστές Παράστασης: 

Χορογραφία/ Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου

Σύμβουλος: Tabea Martin

Μουσική: Δημήτρης Σπύρου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Φωτογραφία: Mιχάλης Παπαμιχαήλ

 

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτισμός».

Στηρίζει η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Παραγωγή: Ομάδα Eν δράσει 2018

 

Παραστάσεις: 

Λεμεσός Τρίτη Ι Τετάρτη 27& 28 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο/ on stage

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

Τιμές Εισιτηρίων: 7 – 5 ευρώ



Πληροφορίες και κρατήσεις:

77777745  www.rialto.com

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ