Εσύ ξέρεις πότε ξεκίνησε η τηλεόραση στην Κύπρο;

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ο εορτασμός της οποίας, καθορίστηκε το 1996 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 


Φέτος, το θέμα που έχει επιλεγεί για την ημέρα αυτή, είναι η ανάδειξη της τηλεόρασης ως πηγής περιεχόμενου υψηλής ποιότητας που ενημερώνει, εκπαιδεύει και εμπνέει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.  

Η Τηλεόραση στην Κύπρο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1956, ενώ η ιδιωτική τηλεόραση ξεκίνησε στις 26 Απριλίου του 1992, με τα κανάλια να μεταδίδονται στερεοφωνικά, παράλληλα με το τέλετεξτ. Ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου, ήταν ο Λόγος.

Η Κυπριακή τηλεόραση πέρασε σταδιακά σε έγχρωμη μετάδοση με το γερμανικό σύστημα PAL, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2011 όλα τα κανάλια της Κύπρου εκπέμπουν ψηφιακά.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου χαιρετίζει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης που εορτάζεται φέτος για 22η φορά. Στόχος της, η ευαισθητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της τηλεόρασης και την επίδρασή της στους τηλεθεατές, και έχει ως κύριο μέλημα να διασφαλίζει ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλονται διέπονται, μεταξύ άλλων, από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της πολυφωνίας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και δη της υψηλής ποιότητας.


Σχετικα

Ομολόγησε τη δολοφονία της αδελφής της 18 χρόνια μετά

Τα 5 ερωτήματα που θέτει ο ΚΙΣΑ για την υπόθεση του 5μηνου βρέφους

Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προβλήθηκε στο ΝΒΑ TV

Μάθε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αυτοβασανισμού

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων;

Δισκογραφική συμφωνία στην Αμερική για Κύπρια καλλιτέχνη, μόλις στα 25 της