Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις Παραμυθουπόλεις σε όλο το νησί

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα εξ ου και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε χώρους και τρόπους για να τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζει.

 


Article featured image
Article featured image

Το απόλυτο «place to be» εννοείται πως αποτελούν και φέτος, για μικρούς και μεγάλους, οι Παραμυθουπόλεις.

Καρουζέλ, χριστουγεννιάτικοι τροχοί, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, ξύλινα σπιτάκια γεμάτα λιχουδιές, συναυλίες, face painting και Αϊ Βασίληδες, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν.

Αν θέλεις κι εσύ να περάσεις τα Χριστούγεννά σου σε κλίμα γιορτινό, που σίγουρα θα σου προσφέρει όλα τα πιο πάνω, ρίξε μια ματιά πιο κάτω.

Όλες οι Παραμυθουπόλεις εδώ -ή τουλάχιστον όσες έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

 

Παραμυθούπολη Λευκωσίας

Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη της πρωτεύουσας άνοιξε ήδη τις πόρτες της και μάς περιμένει.

Φέτος, εμφανίζεται πιο ανανεωμένη από ποτέ με σύγχρονα, εντυπωσιακά παιχνίδια που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους.

Το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα απογειώσουν οι καλλιτέχνες που και φέτος θα μας διασκεδάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Τα επίσημα εγκαίνια της πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, με μια εντυπωσιακή συναυλία της εκρηκτικής, Ελένης Φουρέιρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Παραμυθούπολη βρίσκεται και φέτος στον Δήμο Στροβόλου και συγκεκριμένα στα φώτα απέναντι από την πρώην υπεραγορά Ορφανίδη.

Αναλυτικά οι συναυλίες:

Βαγγέλης Κακουριώτης (14/12)

'Ελενα Παπαρίζου (21/12)

Xanazoo (22/12)

Σταν (27/12)

Onirama (03/01)

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λευκωσία

Ξεκίνησαν να τοποθετούνται τα σπιτάκια που θα κοσμούν για περίπου ένα μήνα τον προαύλιο χώρο του παλιού Δημαρχείου, στην Πλατεία Ελευθερίας, μεταξύ Δημαρχείου και Ταχυδρομείου.

Εκεί θα στηθεί ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με στόχο για ακόμη μια χρονιά η γιορτινή ατμόσφαιρα να πλημμυρίσει την πόλη.

Σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, είναι «Χριστούγεννα στην πόλη μας».

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικο δέντρου, λοιπόν, από τον Δήμαρχο της πόλης στις 8 Δεκεμβρίου, ο χώρος θα αποτελεί για μικρούς και μεγάλους το απόλυτο «place to be».

Χορωδίες, ξυλοπόδαροι και πυροτεχνήματα θα είναι μόνο μερικά από τα highlights της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του δέντρου θα χιονίζει, όπως πληροφορηθήκαμε, μ’ έναν τρόπο μαγικό.

Τα σπιτάκια, μεταξύ άλλων, θα πωλούν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ζεστό κρασί, λουκάνικα και διάφορα άλλα φαγητά και ποτά.

Στο χώρο θα υπάρχει επίσης photo booth για να βγάζουν μικροί και μεγάλοι φωτογραφίες, εντελώς δωρεάν.

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει εργαστήρι του Άγιου Βασίλη με δωρεάν δραστηριότητες και αφηγήσεις παραμυθιών.

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Επισκοπή

Τη μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει ο «Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπίΔραση» με το τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνει από τις 7 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στην Επισκοπή Λεμεσού.

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Άγιος Βασίλης με δώρα για τα παιδιά, χειροτεχνίες, εργαστήρι, παιχνίδια, φουσκωτά, facepainting, αφήγηση παραμυθιού, λαχνοί με πλούσια δώρα και ένα χριστουγεννιάτικο χορευτικό -μουσικό πρόγραμμα. Όλα αυτά συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό που το Σάββατο και την Κυριακή θα κλείσει με δυο ξεχωριστές συναυλίες με δωρεάν είσοδο, με τον ταλαντούχο Κώσταντίνο Νάζη και τον Δήμο Μπέκε αντίστοιχα.

Στα σπιτάκια και στους πάγκους με τους εκθέτες θα βρείτε ποικιλία προϊόντων προς πώληση, γλυκά, αλμυρά, φαγητό, ποτό και ροφήματα για κάθε γούστο.

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων πάρκων της κοινότητας, με παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Ipsonas Christmas Wonderland

Για 4η συνεχή χρονιά φέτος διοργανώνεται το Ipsonas Christmas Wonderland, το οποίο θα λάβει χώρα στις 7, 8, 9 και 14, 15, 16 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου του Ύψωνα.

Το Ipsonas Christmas Wonderland έχει πλέον καταστεί θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Ένα θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, συναυλίες, παιχνίδια, χορευτικές παραστάσεις, παιδικά εργαστήρια, φαγητό, ποτό και πολλά άλλα.

Διασκεδάζουμε και φέτος μαζί και υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αναλυτικά οι συναυλίες:

Παπιγιόν (8/12)

Χριστίνα Παναγιώτου, Αντριά Θεοδώρου Σουρουλλά (9/12)

Θάνος Πετρέλης (14/12)

Δημήτρης Σουρουλάς, Ευθύβουλος Θεοχάρους, Έλενα Σολέα, Μαρία Θεοδότου, Γιώργος Δημητρίου  (15/12) 

 

Christmas Wonderland στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Φωτισμένα λαμπιόνια, ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φανταστικές λιχουδιές και αξέχαστες στιγμές με οικογένεια και φίλους! Κάπως έτσι μυρίζουν Χριστούγεννα ξανά και το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού ετοιμάζεται να τα υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά με τον πιο μαγικό τρόπο.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019, το υπέροχο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Παλιό Λιμάνι, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και υπόσχεται τα πιο ξεχωριστά και εντυπωσιακά Χριστούγεννα που έχετε ζήσει ποτέ, με πολλές εκπλήξεις και ακόμη περισσότερες γιορτινές δραστηριότητες.

Ανάμεσα σε αυτά, θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική παρέλαση του Άγιου Βασίλη και η φωταγώγηση της πλατείας, ενώ το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα πλαισιώνεται από Χριστουγεννιάτικη αγορά με ξύλινα σπιτάκια που θα πουλούν λιχουδιές, παιχνίδια, στολίδια και φυσικά ζεστή σοκολάτα και κρασί. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν το θεσπέσιο σιντριβάνι σοκολάτας και τα εργαστήρια σοκολάτας και Χριστουγεννιάτικων γλυκών, το παραμυθένιο σπίτι του Άγιου Βασίλη με τα ξωτικά του, βόλτες στο Παλιό Λιμάνι με το τρενάκι του Άγιου Βασίλη και πολλά παιχνίδια, τα οποία θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας μαγικής ατμόσφαιρας!

 

«Christmas Wonder» στο Παραλίμνι

Το Παραλίμνι, διοργανώνει και φέτος την όμορφη παραμυθούπολη «Christmas Wonder» από την 1 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, στο κέντρο της πλατείας Αγίου Γεωργίου.

Εκεί θα βρεις μεταξύ άλλων παγοδρόμιο, μυρωδιές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιχνίδια, καθώς και ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, εδέσματα και ζεστό κρασί.

Την 1η Δεκεμβρίου στις 19.30, μετά τη φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη μοναδική Καίτη Γαρμπή.

Στη φαντασμαγορική παραμυθούπολη θα υπάρχει επίσης μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

 

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάφο

H συμβολή του Δήμου Πάφου στην τόνωση της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, μέσω διάφορων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, συμπληρώνεται φέτος με τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου από το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, με πολλά παιγνίδια που υπόσχονται διασκέδαση και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.  

Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί μέχρι τις 18.00, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 16.00.

 

PLUS

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα υπάρχουν επίσης:

Stasikratous Street Party – 15 και 16 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην οδό Ερμού – 15 Δεκεμβρίου

Πολυεργαστηριακό Χρυσαλινιώτισσας – 14 Δεκεμβρίου

 

* Αν μας έχει διαφύγει κάποια σημαντική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα, θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν μας ενημερώνατε με έαν email στο info@cityfreepress.com.cy ή με ένα μήνυμα στο Facebook της CITY.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ