Πώς περνούν οι Κύπριοι τα Χριστούγεννα

Αν και πολλοί Κύπριοι επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές μέρες σε ξενοδοχεία ή ακόμη και στο εξωτερικό, αρκετοί είναι αυτοί που προτίμησαν να περάσουν τα Χριστούγεννα παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα.

 


Article featured image
Article featured image

Την τιμητική του είχε το παραδοσιακό έδεσμα του Κύπριου, η σούβλα.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Κατζιάνης, ανέφερε: «Ένα καλό κρέας το κυριότερο και μετά χρειάζεται να ψηθεί σιγά-σιγά. Δηλαδή γύρω στις 2 ώρες περίπου είναι ο ιδανικός χρόνος. Η Ευχή για τη σημερινή μέρα,  Χρονιά πολλά σε όλους εύχομαι καλή χρονιά χρόνια πολλά ευτυχισμένα και καλή επιστροφή στους τόπους μας».

Προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους οι νοικοκυρές, βάζουν κυριολεκτικά όλη τους την τέχνη.

Η Ιωάννα ανέφερε: «Έχουμε μακαρόνια του φούρνου, μουσακά, γκάμον, σαλάτες, ψητό το πιο σημαντικό σούβλα και καμπόσα γλυκά στο τέλος φαντάζομαι.  Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να περάσει πάρα πολύ ωραία ότι επιθυμούν τους ανθρώπους που αγαπούν κοντά τους χαρά ευτυχία υγεία να μας συνοδεύει πάντα με τον καινούριο χρόνο.

Και σίγουρα στο πλαίσιο τέτοιων συνάξεων γίνεται και η ανταλλαγή δώρων αλλά και ευχών.

Ο Νίκος ανέφερε στην κάμερα του Σίγμα: «Σήμερα θα περάσουμε τις γιορτές εδώ στην Κύπρο με την οικογένεια μας τη δεύτερη χρονιά πολλά καλές γιορτές σε όλους πάντα με υγεία.  

Οι Κύπριοι μέσα από το οικογενειακό τραπέζι αποδεικνύουν ότι είτε μόνοι είτε με παρέα είτε σε περίοδο κρίσης ή και ευμάρειας, μπορούν να διασκεδάζουν.

Είμαστε άλλωστε πατροπαράδοτοι γλεντζέδες...

Χρόνια πολλά λοιπόν και καλά Χριστούγεννα….

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ