Άγριες οι διαθέσεις της «Γαίας» στην Κύπρο

Το σύστημα κακοκαιρίας «Γαία» που επηρεάζει την περιοχή μας, θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Παρασκευή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, μέχρι τότε αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό σκηνικό, το οποίο φαίνεται πως θα καλύψει έως και το 50% της κανονικής βροχόπτωσης του μήνα.

Το όνομα «ΓΑΙΑ» το έχει πάρει μετά από ψηφοφορία από την ομάδα των Καιρόφιλων Κύπρου, καθώς κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έντονων και -πιθανόν- ακραίων φαινομένων που αναμένονται, αλλά και της μεγάλης διάρκειας που θα έχει.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Kitasweather:

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές, έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές, έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Την  Πέμπτη και την Παρασκευή συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι.

Την Παρασκευή τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ