Από τη Γερμανία στην Κύπρο [Το νέο IQOS είναι εδώ]

Το IQOS 3, η  νέα γενιά προϊόντος θερμαινόμενου καπνού από την Philip Morris International, έφτασε στη Γερμανία και σύντομα έρχεται και στην Κύπρο. 

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Νικόλας Πράκας 

 

Μία από τις πρώτες χώρες που λανσαρίστηκαν τα νέα IQOS 3 και IQOS 3 Multi, είναι η Γερμανία όπου η PMI γιόρτασε την νέα άφιξη σε με μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Αμβούργο, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τον Jason Derulo, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή.

Η νέα γενιά του IQOS αποτελείται από 2 προϊόντα, το IQOS 3 και το IQΟS 3 Multi, με το δεύτερο να αποτελεί μία εντελώς νέα πρόταση. Το IQOS 3 έρχεται με νέο, πιο compact και όμορφο σχεδιασμό, καθώς και αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά την εμπειρία χρήσης σε τομείς όπως είναι η διαδικασία φόρτισης.

 



Ο Jason Derulo επί σκηνής



Το IQOS 3 Multi έχει ως βασική διαφοροποίηση ότι δεν χρειάζεται συνεχή φόρτιση της συσκευής που τοποθετούνται οι ράβδοι καπνού. Και τα δύο προϊόντα διατηρούν την γεύση και τα αισθητηριακά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Σύμφωνα με την PMI, οι νέες εκδόσεις έχουν στόχο να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερους καπνιστές να στραφούν σε αυτές, προς όφελος της υγείας τους, της δημόσιας υγείας, και, τελικά, της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η PMI, το IQOS κυκλοφορεί σε 38 χώρες και οι χρήστες του έχουν ξεπεράσει τα 8,6 εκατομμύρια.

Στην Ιταλία είναι στο 1,9% (από 0,8% πριν από ένα χρόνο), στη Γερμανία στο 0,5% (από 0,2%) και στη Ρωσία μέσα σε ένα χρόνο διάθεσης έφθασε στο 1,1%. Τα υψηλότερα μερίδια, πάντως, εντοπίζονται στην Ασία με την Ιαπωνία να βρίσκεται στο 15,2% και τη Νότια Κορέα στο 8,1%.

Σημειωτέων πως το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το IQOS να θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ