«Είμαι Ελληνοκύπριος. 100% δεν είμαι ρατσιστής»

Ο Ελληνοκύπριος που εκτόξευσε την μπανανόφλουδα στα πόδια του παίχτη της Άρσεναλ Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρσεναλ – Τότεναμ στο Emirates, βρήκε τη σωστή δικαιολογία.

 


Article featured image
Article featured image

Σε ανέκδοτο εξελίσσεται η υπόθεση οπαδού της Τότεναμ, ο οποίος στον προχθεσινό αγώνα μεταξύ Άρσεναλ – Τότεναμ, που έληξε 4-2, αποφάσισε να ρίξει μία μπανανόφλουδα στα πόδια του Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη λίγο μετά που ο 29χρονος Γκαμπονέζος παίχτης της Άρσεναλ, άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 10’. Τότε, μαζί με το σκορ είδε να ανοίγει στον αέρα και μια πετούμενη μπανανόφλουδα προς την κατεύθυνσή του, από την κερκίδα των φίλων της Τότεναμ. Το κλειστό κύκλωμα ταυτοποίησε τον μπανανουφλοβόλο και τον συνέλαβε άμεσα.

 



Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, ο Ελληνοκύπριος είπε: «Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Ελληνοκύπριος. 100% δεν είμαι ρατσιστής. Ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Απολογούμαι αν προσέβαλα τον οποιονδήποτε από τα δυο κλαμπ, ειδικά στην Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Κατηγορήθηκα ότι πέταξα ένα αντικείμενο. Δεν κατηγορούμαι για οτιδήποτε ρατσιστικό. Η αστυνομία δέχτηκε ότι δεν ήταν κάτι ρατσιστικό. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ειλικρινά συγγνώμη.

Χωρίς να το σκεφτώ, έπιασα τη μπανάνα και την πέταξα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν την πέταξα στους παίκτες. Είναι κάτι εκτός του χαρακτήρα μου. Δεν έκανα την οποιαδήποτε ρατσιστική σύνδεση»

Τελικά η Τότεναμ αποφάσισε να τον αποκλείσει δια βίου από τα γήπεδα αναγκάζοντας τον να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα από τον καναπέ.

 



Πάντως εάν έλεγε ότι δεν έβρισκε πρόχειρο κάδο απορριμμάτων και «αναγκάστηκε» να πετάξει τη μπανανόφλουδα στο γήπεδο, θα ήταν πιο πειστική δικαιολογία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ