Το βίντεο με τον «ματωμένο» ποταμό στον Πρωταρά που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους

Ανέβηκε στο Facebook την περασμένη Τρίτη και ήδη μετρά περισσότερες από 50 χιλιάδες προβολές.

 


Article featured image
Article featured image

Δευτέρα, ξημερώματα Τρίτης και το φαινόμενο Γαία, όπως το ονόμασαν κάποιοι, περνάει από τη μικρή μας απροετοίμαστη πατρίδα και αφήνει πίσω του συντρίμμια, κομμένα δέντρα και νοικοκυραίους να σκουπίζουν λάσπες από τα υπόγειά των σπιτιών τους, αν δεν κολυμπούσαν μέσα σε αυτά.

Λίγες ώρες έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων, ήταν αρκετές για να βουλιάξουν την Κύπρο και να προκαλέσουν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αφού ως κατ’ εξοχήν τριτοκοσμική χώρα, δεν φροντίσαμε να έχουμε καμία υποδομή και πρόβλεψη για αντιμετώπιση και χειρισμό διαφόρων φυσικών φαινομένων.

Απόδειξη και ο «ματωμένος» ποταμός στην περιοχή Βρυσούδκια, κάπου μεταξύ Κάππαρη και Περνέρας, ο οποίος λόγω έλλειψης τρόπων διοχέτευσής του, βρήκε διέξοδο μέσα από το δρόμο, μετατρέποντάς τον σε ένα μεγάλο, χειμαρρώδες ποτάμι, το οποίο κατέληξε στην θάλασσα της περιοχής.

Το βίντεο της Έμιλυς Κουζάλη, το οποίο απεικονίζει όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, ανέβηκε στο Facebook και μέσα σε λίγη ώρα έγινε viral, καθώς οι εικόνες είναι εντυπωσιακά τραγικές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ