Τώρα, αυτή η βιτρίνα καταστήματος είναι άποψη;

Αντί για κούκλες ντυμένες με ωραίες δημιουργίες, κάποιος είχε την ιδέα να πετάξει -κυριολεκτικά- τα ρούχα του το ένα πάνω από το άλλο.

 


Article featured image
Article featured image

Κι όμως, η νέα, ανατρεπτική, διαφορετική και με οικολογική συνείδηση βιτρίνα που βλέπεις στη φωτογραφία βρίσκεται στα Harrods του Λονδίνου! Αν και στήθηκε για καλό σκοπό, στην πραγματικότητα «χτυπάει» κάπως άσχημα στο μάτι.

Κι αυτό γιατί ο οίκος Vetements αποφάσισε να δημιουργήσει μία εντελώς αντισυμβατική βιτρίνα στο Harrods και αντί για κούκλες ντυμένες με ωραίες δημιουργίες, να πετάξει -κυριολεκτικά- τα ρούχα του το ένα πάνω από το άλλο.

Ο οίκος λοιπόν αποφάσισε να μην βγάλει ακόμη μία ωραιοποιημένη εικόνα προς τα έξω, αλλά κάνει την ανατροπή, βάζοντας στην βιτρίνα έναν λόφο από κουρέλια.

 



 

Συγκεκριμένα, ο οίκος Vetements συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες παλιών ρούχων από 4.000 εργαζόμενους στο πολυκατάστημα του Harrods και έφτιαξε με αυτά τις διαφορετικές αυτές βιτρίνες που θα παραμείνουν εκεί μέχρι και τις 2 Μαρτίου, καθώς τα ρούχα τότε θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε βρετανικά ιδρύματα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, ανέφερε πως πίσω από αυτή την ενέργεια υπάρχει ένα κρυμμένο μήνυμα και αυτό δεν είναι άλλο από την υπερκατανάλωση που καταστρέφει το περιβάλλον.

 



 

«Μετά τα πετρέλαια, η μόδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία που καταστρέφει το περιβάλλον. Πάνω από το 30% των προϊόντων που κατασκευάζουν τα fashion brands δεν πωλούνται ποτέ και καταλήγουν στις χωματερές», ανέφερε ο Γκούραμ.

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ