Ένα κείμενο για όσους δεν γουστάρουν να «ντύνονται» τα καρναβάλια

Ναι, υπάρχουν τέτοιοι και είναι περισσότεροι απ’ ότι νομίζεις.

 


Article featured image
Article featured image

Κέφι, χορός, τραγούδι, διασκέδαση και μασκαράδες. Πολλοί μασκαράδες που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με ευφάνταστες στολές και αμφιέσεις. Βάφονται, στολίζονται, φοράνε περούκες και γενικά εκτονώνουν όλα εκείνα που καταπιέζουν τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Και δεν είναι ότι δε γουστάρουμε τα καρναβάλια. Το αντίθετο. Μας αρέσει όλη αυτή η ζωντάνια και τα πάρτι και η διασκέδαση και οι δρόμοι που είναι συνεχώς γεμάτοι με κόσμο και μουσική. Και χορεύουμε και το «κετελαπόνγκο» και το «λετς γκεντ λάουντ» και το «μακαρένα».

Έλα όμως που δεν γουστάρουμε να μασκαρευτούμε για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε. Κάτι που σε πολλούς ακούγεται εξωφρενικό και φροντίζουν να σε βομβαρδίζουν με χιλιάδες ιδέες, μπας και σε πείσουν να γίνεις κι εσύ σαν αυτούς. Μη μοιάζεις με ξενέρωτη γριά στο πάρτι που θα πάτε το βράδυ.

 



Οι φωτογραφίες είναι από το άρθρο που ανεβάσαμε στη CITY: 9 πελλόμασκες που ξεχωρίσαμε στο χορό της Τρίτης στο Κάστρο της Λεμεσού





Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Και δεν είναι μόνο οι φίλοι που σου την «πέφτουν» με άγριες διαθέσεις όταν τους αποκαλύπτεις ότι δεν θα ντυθείς, είναι και όλοι εκεί έξω που σε κοιτάνε με απορία και οίκτο για την κατάντια σου.

Γιατί ρε φίλε; Σε κάνω να νιώθεις περίεργα; Σε κατεβάζω από το σύννεφο που έχεις ανέβει και σου χαλάω τη διασκέδαση; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου που εγώ δεν θέλω να φορέσω περούκα ή να ντυθώ πριγκίπισσα ή πόρνη με τα ρούχα της γκόμενας μου;

Άσε και το άλλο. Οι διάφοροι σπαστικοί τύποι οι οποίοι θα σε πλησιάσουν δήθεν τάχα φιλικά για να σου κάνουν πλάκα ρωτώντας σε «τι ντύθηκες;» για να γελάσουν επειδή δεν ντύθηκες. Ή οι άλλοι που θα το παίξουν και καλά πιο φιλοσοφημένοι και θα προσπαθήσουν να σου αναλύσουν τη σημαντικότητα του να μπαίνεις έστω και για λίγες ώρες στο ρόλο κάποιου άλλου προσώπου. WTF dude? Σου έδειξα να βασανίζομαι από υπαρξιακά;

Παρόλα αυτά, για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα, υπάρχουν και αυτοί οι γαμάτοι τύποι, που το γουστάρουν πραγματικά το θεματάκι «αποκριάτικη στολή» και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσουν μια μικρή υπερπαραγωγή που αξίζει πραγματικά τον κόπο. 

Και αφού τα είπαμε και ξεθυμάναμε, να ευχηθούμε να περάσουμε όλοι ένα σούπερ τριήμερο με μπόλικο ξεφάντωμα και χορό, και αφήστε ήσυχους όλους αυτούς που δεν ψήνονται να φοράνε στολές και να ιδρώνουν για ώρες πίσω από μάσκες και φτηνά κινέζικα υφάσματα.

 



Έμπνευση για το κείμενο αποτέλεσε ένα άρθρο του Κώστα Μανιάτη που δημοσιεύτηκε στο provocateur.gr.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ