Όταν ο Ιβάν Σαββίδης έγινε αγιογραφία [εικόνες]

Γιατί κάθε επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να εξασφαλίσει μια θέση στον παράδεισο.

 


Article featured image
Article featured image

Την εν λόγω φωτογραφία την πετύχαμε στο διαδίκτυο, ανάμεσα στα πολλά και διάφορα post που παίζουν από χθες το βράδυ για τον Ιβάν Σαββίδη. Στην αρχή τη θεωρήσαμε ως προϊόν φωτομοντάζ, όταν όμως το ψάξαμε λίγο περισσότερο αντιληφθήκαμε ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή εικόνα.   

Γνωστός για την έντονη και στενή σχέση του με τα Θεία και την θρησκεία, ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε στο εκκλησάκι που έχτισε το 2003 στο ποντιακό χωριό Πρόχωμα, 35 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, να προσθέσει ανάμεσα στις αγιογραφίες με τον Χριστό, την Παναγία και τους άλλους Αγίους, να προσθέσει και αυτόν και την οικογένειά του.

Η περίφημη σύγχρονη αναπαράσταση του ίδιου του Ιβάν με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, εντοπίζεται πάνω από την κεντρική είσοδο, και είναι στο άκρο της αγιογραφίας. Όπως γίνεται εύκολα διακριτό από τη φωτογραφία, οι οικογένεια κοιτάζει με κατάνυξη και ευλάβεια τον Χριστό, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης απεικονίζεται να κρατάει το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, το οποίο φαίνεται να προσφέρει στον Χριστό. 

 

_dsc2568



Την εκκλησία την έχτισε ο Ιβάν Σαββίδης στη μνήμη των γονιών του, όταν ήταν ακόμη γνωστός μόνο στους κύκλους των ελληνοποντιακών σωματείων, σχεδόν δέκα χρόνια πριν αγοράσει τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης μετέφερε τα λείψανα των γονιών του στο Πρόχωμα και επίσης έκλεισε λίγο χώμα από τον Πόντο στο μνημείο έξω από την εκκλησία.

Η εκκλησία είναι πιστό αντίγραφο του ναού που υπάρχει στο χωριό του, τη Σάντα Γεωργίας. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο ναούς εντοπίζεται στους τρούλους καθώς στην Σάντα είναι από λαμαρίνα ενώ στο Πρόχωμα χρυσοί!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ