Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα η επικαιρότητα ασχολείται κυρίως με θέματα που προέρχονται από τη διεθνή ειδησεογραφία όπως η επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, την είσοδο, την κατάληψη και τις λεηλασίες στο Αφρίν από την Τουρκία και τις δηλώσεις του Ντόλαντ Τράμπ για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

 

Ο Πούτιν ξανά στο τιμόνι της Ρωσίας με ποσοστό 76,65%

Για ακόμη έξι χρόνια στην εξουσία θα παραμείνει ο απόλυτος άρχων της Ρωσίας, αφού οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα των ανέδειξαν για ακόμη μία φορά στον προεδρικό θώκο με το εκπληκτικό ποσοστό του 76.65%, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε 55,5 εκατομμύρια Ρώσους.

Αυτή του η επανεκλογή όμως έχει όμως έχει ακόμη μία σημαντική παράμετρο αφού τον καθιστά ως τον μακροβιότερο ένοικο του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν. O Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο απόλυτος ηγέτης της Ρωσίας από το 1999 έχοντας θητεύσει πέντε χρόνια ως πρωθυπουργός της χώρας και τα υπόλοιπα ως πρόεδρος.



 

Κατάληψη της πόλης Αφρίν από τις τουρκικές δυνάμεις

«Μονάδες των Ελεύθερων Συριακών Δυνάμεων, που υποστηρίζονται από τις τουρκικές  ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Αφρίν στις 08.30»,  ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και παρότι η Άγκυρα υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα ότι σκοπός της ήταν η απομάκρυνση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους οποίους θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» και απειλή στα σύνορά της, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την κατάληψη του Αφρίν ήταν να προχωρήσει σε λεηλασίες και καταστροφές των συμβόλων της κουρδικής κουλτούρας.  

Να σημειωθεί ότι μετά την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν περί τους  250.000 ανθρώπους εγκατέλειψαν το σπίτι τους με τα πόδια.

 

 

 

Ο Τράμπ θέλει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών

Σε μία κάπως ριζοσπαστική πρόταση προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας λόγω για επαναφορά και επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος όσων καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών. Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο σχεδίου για αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν βέβαια ο ίδιος δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια δήλωση, αφού η πιο πάνω είδηση κυκλοφορεί ως πληροφορία από τον πολιτικό του κύκλο. Ωστόσο ο Τραμπ θα αποκαλύψει τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νιού Χάμσιρ, μια από τις Πολιτείες που πλήττει σκληρότερα η επιδημία των οπιοειδών.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ