Βρήκαμε τις μυστικές κατηγορίες του Netflix

Το Netflix μάς κρύβει πράγματα.

 


Article featured image
Article featured image

Το γεγονός ότι η δημοφιλής πλατφόρμα διαθέτει μια τεράστια ποσότητα περιεχομένου είναι λίγο πολύ γνωστό, ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέραμε είναι ότι μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου δεν είναι εντοπίζεται εύκολα γιατί πολύ απλά είναι κρυμμένο.

Όπως αποκαλύπτει στο κείμενό του ο Γιάννης Παπαϊωάννου, στο Netflix, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν κάποιες μυστικές κατηγορίες περιεχομένου, τις οποίες ονομάζουν «Netflix Genre ID Lists» με σκοπό την οργάνωση ή την μείωση του αριθμού των κατηγοριών που είναι πάντα ορατές και από τις οποίες μπορεί να επιλέξει ο χρήστης. Εάν γνωρίζετε αυτές τις κατηγορίες, μπορείτε να εμβαθύνετε περισσότερο στο βιβλιοθήκη του Netflix.   

Στην πραγματικότητα οι κατηγορίες του Netflix στις οποίες ο κάθε χρήστης έχει πρόσβαση είναι πάρα πολλές, γεγονός που μερικές φορές κάνει τη χρήση του πιο απογοητευτική, ειδικά όταν χωρίζει τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές σε απίστευτα πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες.   

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εξαιρετικά συγκεκριμένες κατηγορίες, αφού όλες έχουν μια ετικέτα με έναν αριθμό - για παράδειγμα, το «Epics» είναι η κατηγορία με κωδικό: 52858.   

Από τη στιγμή που γνωρίζετε αυτόν τον κωδικό, για να δείτε όλες τις ταινίες που υπάρχουν μέσα στο Netflix στην κατηγορία «Epics» αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε στο browser το παρακάτω link και μετά τη λέξη «genre» να βάλετε τον κωδικό της υποκατηγορίας που σας ενδιαφέρει.

Όπως για παράδειγμα για δείτε όλα τα «Epics» θα πρέπει να γράψετε: http://www.netflix.com/browse/genre/52858   

Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο διαδίκτυο μια ανεπίσημη λίστα με κωδικούς που οδηγεί στις κρυμμένες υποκατηγορίες του Netflix, την οποία να βρείτε εδώ.   

Είναι πολύ πιθανό κάποιες από τις κατηγορίες να μην δουλεύουν σε μια δεδομένη στιγμή, κάτι που είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από τη διάθεση του Netflix να αλλάζει συνεχώς τον κατάλογό του.

Άρα, από τη στιγμή που ο κατάλογος δεν είναι σταθερός, κάποιες από τις κατηγορίες μπορεί να εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή.   

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιο "άγνωστες" ταινίες που θα βρείτε στις μυστικές κατηγορίες του, το πιθανότερο είναι να μην έχουν ελληνικούς υπότιτλους και ότι το περιεχόμενο του ελληνικού Netflix διαφέρει από το περιεχόμενο άλλων χωρών.   

 

Γιάννης Παπαϊωάννου/LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ