Αυτός ναι, είναι ήρωας [βίντεο]

Πραγματικός, όχι από σπόντα.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του, ήρωας είναι αυτός που προβαίνει σε μία αξιέπαινη πράξη αυτοθυσίας, την οποία ωστόσο έχει επιλογή να αποφύγει.

Στις μέρες μας, ελλείψει ηρώων και προτύπων, βαφτίζουμε ως ήρωα οποιονδήποτε κάνει το αυτονόητο –συνήθως όταν κάνει σωστά τη δουλειά του- θέλοντας οι μεν να δημιουργήσουμε θαυμαστά πρότυπα και οι δε –συνήθως το κράτος- να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Με την έννοια, λοιπόν, του ήρωα να έχει χάσει το νόημα της ένα βίντεο από Παρίσι μάς θυμίζει τι ακριβώς είναι ο ήρωας και ποιοι δικαιούνται αυτό τον χαρακτηρισμό.

Ένας νεαρός, σκαρφαλώνει σε δευτερόλεπτα τέσσερις ορόφους για να σώσει ένα αγοράκι 4 χρόνων, το οποίο είχε κρεμαστεί στο κενό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο, στην οδό Marx Dormoy, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αγοράκι κρέμεται από την άκρη του μπαλκονιού ενώ ορισμένοι από το πλήθος προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα μπαλκόνια για να το σώσουν. 

Ο μόνος που το καταφέρνει είναι ένας νεαρός άντρας, ο οποίος μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα ανεβαίνει στο διαμέρισμα και αρπάζει το παιδί από το χέρι.  Στο βίντεο διακρίνεται και ένας γείτονας που προσπαθεί να προσεγγίσει το μικρό αγόρι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην «Le Parisien» όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται καθώς ανάμεσά στον ίδιο και στον 4χρονο υπάρχει ένα χώρισμα και ένα κενό και έτσι δεν μπορεί να το φτάσει με ασφάλεια.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πατέρας του παιδιού, ένας 36χρονος αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε αφήσει το παιδί μόνο του και είχε πάει για ψώνια.  «Τουλάχιστον αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον έθεσαν υπό κράτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Le Parisien».  Το παιδί έχει ήδη δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει κατά του πατέρα του με την κατηγορία της αμέλειας. Τόσο ο «ήρωας της ημέρας» όσο και το παιδί γλύτωσαν από την περιπέτεια αυτή με μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο νεαρός ήρωας ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, όπως δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

 


 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ