Φημισμένη γερμανική σταρένια έρχεται στην Κύπρο

Χορεύοντας στο δικό της tempo.

 


Article featured image
Article featured image

Μία από τις πιο φημισμένες γερμανικές μπύρες παγκοσμίως, η Paulaner, εισάγεται πλέον αποκλειστικά στην Κύπρο από την Tempo Beverages Cyprus, κάτι που αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στο ολοένα και αυξανόμενο πορτφόλιο της εταιρείας. H Tempo εισάγει στην Κύπρο την Paulaner Weiss και την Paulaner Lager.

Η Paulaner προέρχεται από τους μοναχούς του Τάγματος των Ελαχίστων (Order of Minims) του μοναστηριού Neudeck της Αυστρίας. Οι μοναχοί ήρθαν στο Μόναχο τον 16ο αιώνα ιδρύοντας το μοναστήρι και στην συνέχεια το ζυθοποιείο τους. H Paulaner πήρε το όνομα της από τον ιδρυτή του Τάγματος, Φραγκίσκο της Πάολα (Francis of Paola).  Η πρώτη γραπτή αναφορά για την ζυθοποιία Paulaner βρίσκεται στα αρχεία του Μονάχου το 1634 και είναι ένα από τα έξι ζυθοποιεία που παρέχουν το γνωστό Oktoberfest με μπύρα.

Η Paulaner Weiss είναι η πιο φημισμένη σταρένια μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία της στη Γερμανία και έχει 5.5% περιεκτικότητα σε αλκοολ. Παρασκευάζεται με ειδικά επιλεγμένες αφροζύμες που προσδίδουν την ξεχωριστή της γεύση. Έχει ήπιο αφρισμό, φρουτώδη και μπαχαρένιο χαρακτήρα καθώς και λεπτές νότες ζύμης.

Στη όψη είναι ομοιόμορφα θολή και το χρώμα της αγγίζει το πορτοκαλί. Η Paulaner Weiss μάλιστα χρειάζεται και ειδικό τρόπο σερβιρίσματος, ούτως ώστε η απόλαυση να φτάσει το 100%! Ιδανικά, σερβίρεται στους 7 °C και συνοδεύεται τέλεια με ένα παραδοσιακό βαυαρικό σνακ που περιλαμβάνει πρέτσελ και obatzda, τη νόστιμη παραδοσιακή αλοιφή τυριών.

Η Tempo Beverages Cyprus επίσης εισάγει την Paulaner Lager, μια παραδοσιακή Βαυαρική μπίρα που παράγεται με ειδικά επιλεγμένες για την Paulaner βυθοζύμες. Έχει κρυστάλλινο χρυσό χρώμα, είναι γεμάτη και πολύ ισορροπημένη. Για τη δημιουργία της χρησιμοποιείται ιδιαίτερα αρωματικός λυκίσκος και ελαφρώς βυνοποιημένο κριθάρι. Μια αυθεντική μπύρα του Μόναχο, η Paulaner Lager είναι κατάλληλη για κάθε ώρα!

H Paulaner Lager είναι διαθέσιμη σε συσκευασία των 33cl ενώ η Paulaner Weiss είναι διαθέσιμη σε μπουκάλια των 50 και 33cl, σε συσκευασία των τεσσάρων και σε βαρέλι (Keg) των 30L.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ