Πάμε να λύσουμε τους γρίφους της παλιάς Λευκωσίας

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς «Οι Γρίφοι της Παλιάς Λευκωσίας», για το 2018, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Σημείο συνάντησης είναι Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη στην Οδό Ερμού.

Η εγγραφή για το παιχνίδι θα γίνει μεταξύ 6:45 και 7:45 μμ.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει περιπλάνηση στη Λευκωσία με χάρτη που θα δοθεί σε όσους συμμετάσχουν και να απαντήσουν ερωτήσεις κλειδιά. Στο χάρτη στον όποιο δεν θα υπάρχουν αναγραμμένα τα ονόματα των οδών, θα μπουν αριθμημένοι κόκκινοι κύκλοι οι οποίοι καθορίζουν συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι θα πρέπει να τα επισκεφτούν και να απαντήσουν ερωτήσεις-κλειδιά όπως «το χρώμα της πόρτας στο σημείο 9» ή «τι περιέχει η βιτρίνα του καταστήματος στη θέση του σημείου 12» κλπ.

Θα δοθεί χρόνος περιπλάνησης 60 λεπτά μέσα στον οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν όσα περισσότερα από τα 20 σημεία και να απαντηθούν ισάριθμες ερωτήσεις. Ανάλογα με τη δυσκολία της θέσης και του γρίφου η σωστή απάντηση κερδίζει 10, 20 ή 30 πόντους. Επίσης θα υπάρχει μια έξτρα μπόνους ερώτηση που βαθμολογείται με 50 βαθμούς. Όποιος όμως καθυστερήσει να επιστρέψει στα 60 λεπτά χρόνου που θα του δοθούν, θα χάνει πέντε (5) πόντους για κάθε λεπτό καθυστέρησης. Το παιχνίδι θα χρονομετρηθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα SportIdent.

Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος όσοι θέλουν ατομικά ή σε ομάδες. Στη δεύτερη περίπτωση οι πόντοι μοιράζονται μεταξύ των μελών της ομάδας.

Όσοι πάρουν μέρος να φέρουν στυλό ή μολύβι μαζί τους για να σημειώνουν τα σημεία που θα έχουν επισκεφθεί. Επίσης, ένα μικρό φαναράκι για να μπορείτε να διαβάσετε το χάρτη όταν σκοτεινιάσει.

Παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται.

Κόστος συμμετοχής €2.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ