Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Τα 25 συλλαλητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο για το ζήτημα της Μακεδονίας, η ποινή φυλάκισης του Τούρκου ράπερ Ezhel για τους στίχους των τραγουδιών του και υπόθεση του 4χρονου που έπεσε στην πισίνα και κινδύνευσε με πνιγμό.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Λίγο πριν την τελική ευθεία κάποιοι εξακολουθούν να αντιδρούν για την ονομασία των Σκοπίων

Παρότι οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων και μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των Σκοπιανών πριν μερικές ημέρες, και στην Ελλάδα διοργανώνονται μαζικά συλλαλητήρια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων ζητώντας να μην χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία».

Τα 24 συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα,  Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα ενώ οι διοργανωτές, αναλόγως και με τη σημερινή συμμετοχή, έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επαναληφθούν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και στη Λευκωσία, έξω απ' την ελληνική πρεσβεία εκδήλωση, με μήνυμα "Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική". Την εκδήλωση διοργανώνει το ΕΛΑΜ.

 

 

Τον βάζουν φυλακή για τους στίχους του

Την επιβολή κάθειρξης έως και 10 ετών ζήτησε εισαγγελέας στην Τουρκία εναντίον του ράπερ, Ezhel, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών και βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 12 ημέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το Dogan, αναφέρει ως επιβαρυντικά στοιχεία, εκτός των τραγουδιών του 28χρονου καλλιτέχνη, μια φωτογραφία όπου εικονίζεται να κρατάει φύλλα κάναβης, την οποία ανήρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο νεαρός άνδρας, που το πραγματικό του όνομα είναι Σερτζάν Ιπεκτσίογλου, κινδυνεύει με κάθειρξη 5-10 έτη για «υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών», επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με το Dogan, ο ράπερ απέρριψε την κατηγορία που του προσάπτουν οι τουρκικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι έγραψε τους στίχους στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

 



Μάχη για τη ζωή του δίνει 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα

Πολύ σοβαρή περιγράφεται η κατάσταση της υγείας τετράχρονου αγοριού από την Ρωσία που κινδύνευσε να πνιγεί χθες αργά το απόγευμα σε πισίνα έπαυλης στο χωριό Περιστερώνα του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς όπου παραθέριζε με την οικογένεια του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι διέλαθε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στην πισίνα. Ανασύρθηκε από το νερό όπου του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες . Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Πάφου. Το παιδί υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και στην συνέχεια στήθηκε αερογέφυρα για την έγκαιρη μεταφορά του στο Μακάριο νοσοκομείο.

 

Με πληροφορίες από το Sigmalive


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ