Μολυσμένα κουνούπια μεταδίδουν το ιό του Δ. Νείλου στην Ελλάδα [60 κρούσματα έως τώρα]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 



Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές Αρχές για τα κρούσματα μολυσμένων κουνουπιών

Κουνούπια που μεταδίδουν το ιό του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν σε 25 Δήμους της Ελλάδας, με τα κρούσματα μέχρι στιγμής να ανέρχονται στα 60. Συγκεκριμένα τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, ενώ 16 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι τέσσερις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 



Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από όσους παρουσίασαν συμπτώματα μόλις οι 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Οι 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ακόμη και οξεία χαλαρή παράλυση.

Οι Δήμοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι, Ηράκλειο (Αττικής), Ηλιούπολη, Σαλαμίνα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μέθανα, Λουτράκι, Μέγαρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Τανάγρα, Χαλκίδα, Αλίαρτος, Θήβα, Χαλκηδόνα, Ωραιόκαστρο, Βόλβη, Κορδελιό, Θεσσαλονίκη, Δέλτα, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Παιονίας (Κιλκίς), Μυλοπόταμος (Ρέθυμνο).

 

 



29 παιδιά, κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν στην Υεμένη έπειτα από επίθεση στο λεωφορείο που τους μετέφερε

Επίθεση που σημειώθηκε χθες, 9 Αυγούστου, στην Υεμένη κατά λεωφορείου σκότωσε 29 παιδιά κάτω των 15 ετών όπως γνωστοποίησε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού. Την ίδια ώρα, συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη μια «νόμιμη» στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

 

Image result for yemen bus kill



Σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 50 ανέρχεται και στους 77 ο αριθμός που τραυματίστηκαν. Ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός αυτός της επίθεσης δεν είναι οριστικός, καθώς θύματα έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία. Σημειώνεται πως ο πόλεμος στη χώρα μετρά ήδη 10.000 νεκρούς μετά την επέμβαση του συνασπισμού τον Μάρτιο του 2015 και έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση» παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



 

Και από Σεπτέμβρη (επ’ αόριστον) απεργία

Μετά και την τελική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά με τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει και αφορούσαν την επ’ αόριστον απεργία, αλλά και τη μεγάλη πορεία που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου.

Προς το παρόν, οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στο εξωτερικό να μην προτίθεται για νέα  παρέμβαση στο ζήτημα που έχει προκύψει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ