Το εντυπωσιακό γκράφιτι του (Κύπριου) Paparazzi στη ρωσική πρωτεύουσα του Street Art

«Έκανες την πόλη μας πιο όμορφη, πιο χαρούμενη…».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ήταν ένα από τα σχόλια που κράτησα, λέει στη CITY ο graffiti artist Paparazzi, φεύγοντας από τη Ρωσία. «Ξέρεις, οι Ρώσοι δεν χαμογελούν σχεδόν ποτέ, είναι πολύ κλειστοί άνθρωποι, ίσως εξ αιτίας του καιρού. Το να σου δείχνουν τη συμπάθεια και την εκτίμησή τους, λοιπόν, έχει διπλή σημασία».

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε, και ακόμη η επίδραση τού γκράφιτι που δημιούργησε στην πόλη Yekaterinburg της Ρωσίας –την πρωτεύουσα του street art- είναι ακόμη μεγάλη.

Image may contain: 1 person, sky, skyscraper and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, sky and outdoor

Image may contain: one or more people and outdoor

Υπεύθυνη για το εντυπωσιακό και γεμάτο συναισθήματα γκράφιτι είναι στην ουσία η 2,5 χρονών κόρη του Μελίσσα και η φίλη της Κίρα, με την οποία γνωρίστηκαν στην Αγία Νάπα το περασμένο καλοκαίρι. «Ο πατέρας της Κίρα, ο οποίος κατάγεται από τη Ρωσία είναι ένας εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ STENOGRAFIA, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ street art της χώρας. Η γνωριμία των παιδιών μας στην Αγία Νάπα, μας έφερε κοντά και λίγο καιρό μετά δέχτηκα πρόσκληση για να συμμετάσχω στο μεγάλο αυτό φεστιβάλ», αναφέρει στη CITY ο Paparazzi.

 

To Wild Chlid, όπως ονομάζεται το έργο του Paparazzi, είναι εμπνευσμένο από την ταινία Wild Style η οποία αποτελεί κάτι σαν ευαγγέλιο για τους απανταχού γκραφιτάδες. «Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ελευθερίας και ανεμπόδιστης έκφρασης κυρίως στα παιδιά μας, τα οποία έχουν τόσα να πουν και να δώσουν, αλλά τα καταπιέζουμε με όχι και με πρέπει. Είναι καιρός να βρούμε όλοι αυτό το ‘άγριο παιδί’ που κρύβουμε μέσα μας και να το αφήσουμε για λίγο ελεύθερο να δημιουργήσει».

Ακόμη και σήμερα το feedback που λαμβάνω για το σχέδιο, συνεχίζει, είναι πολύ θετικό. Όποιος το βλέπει, δείχνει πραγματικά ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται, όμως, η συνεργασία του Paparazzi με τους διοργανωτές του STENOGRAFIA, δεν έληξε εκεί, καθώς όπως ανέφερε στη CITY ετοιμάζουν ένα νέο project ιδιαίτερα καινοτόμο, που θα αφορά τη συνεργασία ενός γκραφίστα και ενός ρομπότ που φτιάχνει γκράφιτι. Είμαστε σε συζητήσεις για να φέρουμε στην Κύπρο ένα ρομπότ που κάνει γκράφιτι, το οποίο σε συνεργασία μαζί μου θα δημιουργήσει κάτι όμορφο σε κάποιο σημείο της Κύπρου που θα επιλεγεί».

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ