Σήμερα η Κύπρος επιστρέφει στις αγορές [feeling blessed]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Χαμπιαούρης: Κανένα αντίμετρο ενάντια στους εκπαιδευτικούς

Εκ του πονηρού χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες για αντίμετρα της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

 



 

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι το πρωί της Δευτέρας, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν σκοπό να λάβουν κανένα αντίμετρο ενάντια στους εκπαιδευτικούς και χαρακτήρισε ως «βαρετό» να ακούγεται το «μέτρα εναντίον των εκπαιδευτικών».

Κληθείς να εξηγήσει τον χαρακτήρα της σημερινής σύσκεψης με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ.Χαμπιαούρης είπε ότι στόχος είναι να «Διαχειριστούμε την κατάσταση στο πλαίσιο νομιμότητας για προστασία των παιδιών. Έχουμε συνεννοηθεί με γονείς. Οι οργανωμένοι γονείς κάλεσαν τους γονείς να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το να χάνεται διδακτικός χρόνος και να μένουν πίσω τα παιδιά απ’ την μόρφωση, είναι εις βάρος τους», σημείωσε. 

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.





 

Έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές

Έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΟΙΚ, στον απόηχο της αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ύστερα από επτά χρόνια. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί η έκδοση ευρωπαϊκού μεσοπρόθεσμου ομολόγου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με στόχο να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι τη διαδικασία αναλαμβάνουν ως ανάδοχοι οι Goldman Sachs International Bank και η HSBC. Αναφορά στα πολλαπλά οφέλη από την έξοδο στις διεθνείς αγορές  έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ότι οι όροι και τα επιτόκια της νέας έκδοσης ομολόγου αναμένεται να είναι πολύ ευνοϊκά και θα δημιουργούν πρόσθετα δημοσιονομικά περιθώρια, γεγονός, που θα ενισχύσει την εικόνα της Κύπρου καθιστώντας την ελκυστικό προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές. 



 

Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Με καλάθι του Κώστα Παπανικολάου στην τελευταία φάση του αγώνα, η Ελλάδα κέρδισε την Γεωργία εκτός έδρας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το 2019 στην Κίνα. Η Ελλάδα κέρδισε με 85-86 πετυχαίνοντας την 8η νίκη της σε οκτώ αγώνες στην προκριματική φάση και έτσι εξασφάλισε από τώρα την πρόκρισή της. Το παιχνίδι ήταν δραματικό, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα. 

Η Ελλάδα, αρχικά έχανε με 85-79 λίγο πριν το τέλος, όμως πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους και πήρε τη νίκη. Καλύτερος, με διαφορά, παίκτης για την ελληνική ομάδα ήταν ο Νικ Καλάθης με 31 πόντους. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ