Η Ράνια Σχίζα μάς εξηγεί πως κάνει «ο ήχος του όπλου»

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο και η πρωταγωνίστρια της παράστασης μιλά στη CITY για την εμπειρία της.

 


Article featured image
Article featured image

Από τον Μαρίνο Παυλικκά

 

Η Ράνια Σχίζα συμμετέχει στην παράσταση της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ «Ο Ήχος του Όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη.

Τη συναντήσαμε λίγο πριν την περιοδεία της παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας όπου μας μίλησε για την πρώτη συνεργασία της σε κυπριακή σκηνή με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, για την παράσταση, τον ρόλο της Κάτιας, και την τέχνη του θεάτρου.

Μας μίλησε, επίσης, και για το κλείσιμο του MEGA Ελλάδος, ένα κανάλι με το οποίο η ίδια είχε τις περισσότερες τηλεοπτικές συνεργασίες («Σαββατογεννημένες», «Οι αταίριαστοι», «Μαζί σου», «Λατρεμένοι μου Γείτονες», «Κούκλες») καθώς και για την πορεία της δημιουργίας στην ελληνική τηλεόραση.

 

 

Λίγα λόγια το έργο:

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, ένα από τα καλύτερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Άδωνι Φλωρίδη.

Η Αναγνωστάκη, που θεωρείται η σημαντικότερη Ελληνίδα θεατρική συγγραφέας του 20ού αιώνα, αγγίζει στο έργο της με μαεστρία όλο το φάσμα των  διαπροσωπικών σχέσεων, φωτίζοντας ιδιαίτερα την ευαίσθητη σχέση μητέρας-γιού.

Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα, έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.



Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική-Σχεδιασμός ηχοτοπίων: Χριστίνα Γεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάγια T. Καρακώστα

Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Λουκάς Ζήκος, Αντρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ, Ράνια Σχίζα, Βικτώρια Φώτα



Παραστάσεις μέχρι 26 Ιανουαρίου 2019


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ