4 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τον Θεμιστοκλή (Θέμο) Αναστασιάδη

Ο γνωστός δημοσιογράφος, παρουσιαστής και εκδότης πέθανε σε ηλικία 61 ετών σε νοσοκομείο στην Ελβετία όπου και νοσηλευόταν έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Με μία λιτή ανακοίνωση, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του εκδότη τους, μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, «Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη. Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο». 

Ο δημοσιογράφος που έγινε ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα από την χιουμοριστική εκπομπή ΌΛΑ την οποία παρουσίαζε για πολλά συνεχή χρόνια, το τελευταίο διάστημα είχε αποτραβηχτεί από το προσκήνιο, με λίγους να γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο.

Μια δυναμική προσωπικότητα, η οποία διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ το όνομά του βρέθηκε αρκετές φορές εμπλεκόμενο σε διάφορες αμφιλεγόμενες υποθέσεις που απασχόλησαν την ελληνική δικαιοσύνη. 



4 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τον Θέμο Αναστασιάδη:

1. Ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου και μαζί είχαν αποκτήσει 3 παιδιά.  

2. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ωστόσο, εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή. Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

 

Σχετική εικόνα

 

3. Τον Ιανουάριο του 2009 καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση με αναστολή για δημοσίευση φωτογραφιών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που παρουσίαζαν τον Χρήστο Ζαχόπουλο σε προσωπικές στιγμές. Τελικά, τον Απρίλιο του 2013 το τριμελές Eφετείο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Αναστασιάδη και των άλλων εμπλεκομένων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ επεξεργασία και ταξινόμηση του DVD από τον ίδιο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θέμος αναστασιάδης νεαρός.



4. Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού ύψους 5,5 εκ. ευρώ. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει και κόλλησε από το 2007, όταν και ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τις δικαιολογήσει ως νόμιμα έσοδα. Αρχικά αθωώθηκε, αλλά το 2017 του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 5 εκ. ευρώ ως οφειλή στο δημόσιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε το 2007 από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει στοχοποιήσει και η απόφαση να του επιβληθεί πρόστιμο είναι πολιτική.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ