Τι δεν πρέπει να πεις / κάνεις στην πρώτη συνάντηση με τα «πεθερικά»

Ένα οδηγός επιβίωσης αν θες να τη βγάλεις καθαρή στην πρώτη συνάντηση με την πιθανή «μητέρα» και τον πιθανό «πατέρα».

 


Article featured image
Article featured image

«Αγάπη, είπε μου η μάμα μου την Παρασκευή να έρτεις να φάμε. Εν να είμαστε μόνο εμείς οι 3 τζιαι εσύ, τέλεια χαλαρή φάση». Αφού διαβάσεις το SMS και τσιμπηθείς για να σιγουρευτείς ότι δεν ονειρεύεσαι, ξεκινάς να αναρωτιέσαι τι μπορεί να συμβαίνει και έλαβες το εν λόγω μήνυμα. Γιατί με κάλεσαν; Γιατί τώρα; Γιατί μόνοι μας;

Μετά λες, σιγά μην αγχωθώ γι’ αυτό το πράγμα. Αφού σε κάποια φάση θα γινόταν anyway, οπότε ας γίνει μια ώρα γρηγορότερα να τελειώνουμε.

Ok, καλό είναι να το πάρεις χαλαρά, έχε όμως υπόψη σου ότι θα πρέπει να αποφύγεις όλα τα παρακάτω αν θες να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση (και τρίτη, και τέταρτη κ.ο.κ.).

 

Με τον γάμο δεν παίζεις. Με τον γάμο.

Ο γάμος δεν είναι αστεία πράγμα, οπότε… κομμένα τα αστεία. Αυτά που λες για πλάκα στην κόρη των «πεθερικών» σου, αυτά που λες στις φίλες σου, ενίοτε και στη μαμά σου, ποτέ μα ποτέ μην τα πεις στους γονείς της. Απόψεις τύπου «εγώ είμαι κατά του γάμου» ή «ποιος είπε ότι πρέπει να παντρευτούμε πρώτα πριν κάνουμε παιδί» είναι απαγορευμένες όσο και το να μιλάς φωνακτά στο κινητό μέσα σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Κάθε μάνα θέλει να δει ντυμένη νυφούλα την κόρη της. Και κάθε πατέρας περισσότερο. Οπότε, άστο!

 

 

Πιες νερό στο όνομά τους

Είτε νερό πίνεις, είτε κρασί είτε ουίσκι, μη γελαστείς να ανοίξεις κουβέντα για το όνομα που θα δόσεις στο πρώτο μωρό σου. Αν σου αρέσει το όνομα Αλέξανδρος, Αγαμέμνωνας, Αριάδνη ή Άρια, να θυμάσαι πως ο «πεθερός» σου λέγεται Πάμπος και η «πεθερά» σου Γιαννούλλα. Οπότε, το πιο πιθανό είναι να ονομάσεις Χαράλαμπο ή Ιωάννα, αναλόγως φύλου. Όσο κι αν σου αρέσουν τα περίεργα ονόματα, ο Πάμπος και η Γιαννούλλα θέλουν να διασφαλίσουν πως θα υπάρξουν συνεχιστές του… έργου τους. Έστω κι αν ο πρώτος είναι αστυνομικός και η δεύτερη κυβερνητική υπάλληλος.

 

 

Κρατάτε απόσταση δύο βέλη

Όπως η απόσταση που έχεις από το προπορευόμενο αυτοκίνητο στο highway. Για να μην πέσεις στην παγίδα να πέσεις σε σαλιαρίσματα μπροστά στον πάτερ φαμίλια, καλύτερα κάθισε μακριά της. Αυτό θα σε βοηθήσει να γλυτώσεις και τα δικά της τιτιβίσματα που και πάλι μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως ο μπαμπάς δεν πρέπει να έχει εικόνα αυτών που υποψιάζεται ότι κάνετε, πλην όμως έχει μια ψευδαίσθηση αφού ακόμα δεν τα έχει δει μπροστά του. Στάσου στο ύψος σου και κάθισε μακριά. Πολύ μακριά!

 

Ούτε μάππα, ούτε κόμματα

Εντάξει, το ξέρει ο μπαμπάς ότι προέρχεσαι από αριστερή οικογένεια και ότι έχεις διαρκείας της αγαπούλας στην ανατολική. Δεν είναι ανάγκη όμως να του υπενθυμίζεις ότι η κόρη του που τα τελευταία χρόνια γεύτηκε τόσες επιτυχίες με τους πορτοκαλί, ενδέχεται σε μερικά χρόνια να παρακολουθεί την Ομόνοια (οποιαδήποτε Ομόνοια, τι σημασία έχει;). Εσύ, μην ανοίξεις συζήτηση. Αν πάλι ανοίξει αυτός, αρκέστου σε ένα «τι να κάμουμε, όσο ζούμε ελπίζουμε!». Για πολιτικά, άστο καλύτερα για μετά τον γάμο, εάν και εφόσον έρθει η πολυπόθητη αυτή (για τους γονείς) μέρα. Συζητήστε καλύτερα για την πληρότητα στα φράγματα και για τις live μεταδόσεις του Kitasweather.

 

 

Τατού, σκουλαρίκια, σκισμένα τζιν, είναι μόνο για τη συναυλία

Δεν θες να το παίξεις τρέντι, γιατί εδώ ούτε μπαράκι είναι που τραγουδούν οι Μέλιsses, ούτε και η καφετέρια του πανεπιστημίου. Οπότε, το σκισμένο τζιν άστο για κανένα ψαράκι στη Μαρίνα Λεμεσού, αφού δώσεις επιτέλους το μονόπετρο. Επίσης, καλό είναι να μην το παίξεις πολύ σοβαρός με πολύ formal ντύσιμο σε αυτή τη φάση. Smart casual, όπως στα after work σουαρέ με πελάτες. Έτσι να πας.

 

Τον τζαιρό σας…

«Παλιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα…». Να θυμάσαι αυτή την ατάκα και προς Θεού, μην τολμήσεις να την ξεστομίσεις. Τι παλιά; Η «πεθερά» σου δεν είναι δα και συνομήλικη της Γεωργίας Βασιλειάδου… Ειδικά μετά το πρόσφατο μπότοξ, μοιάζει άνετα με συμμαθήτριά σου. Οπότε, να της συμπεριφέρεσαι ως τέτοια. Μην πεις «τον τζαιρό σας», αν δεν θες να σου πει «τον κακό σου τον καιρό».

 

 

Ήβρες φαΐ, φάε τζαι κρύψε

Ούτε ο βιγκανισμός χωράει στο τραπέζι, ούτε η χορτοφαγία, ούτε οι ιδιοτροπίες πάσης φύσεως. Φάε αυτά που θες, σε όποια διατροφική «ιδιοτροπία» κι αν ανήκεις και προσπάθησε να δείξεις ότι το απολαμβάνεις, συχνά-πυκνά κάνοντας και σχόλια για το πόσο ωραίο είναι το φαγητό που η μαμά έφτιαξε με τόσο μεράκι και τόση ευχαρίστηση. Ακόμα κι αν δεν σε έχει χωνέψει μέχρι εκείνη τη στιγμή, μόλις τις κάνεις το πρώτο γαστρονομικό κομπλιμέντο θα αρχίσει να σε βλέπει ως τον γαμπρό που πάντα ήθελε για την κορούλα της.

 

Αγνόησε την τηλεόραση

Την ώρα που ο Χατζημιχαήλ τσιαττίζει στο ΣΙΓΜΑ, αφού είναι Σάββατο βράδυ, σε καμιά περίπτωση μη ξεκινήσεις να ρωτάς αν έχουν δει καθόλου τη νέα σειρά του Netflix που κάνει θραύση. Αν από τσιαττιστά δεν σκαμπάζεις, καλύτερα αγνόησε την τηλεόραση που παίζει στο βάθος και πες κάτι για ένα χόμπι καινούργιο που απέκτησες. Από πτηνοπαρατήρηση τι γνωρίζεις;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ