Έκθεση τέχνης με έργα ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους

Ο Χριστόφορος Σάββα θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας και όχι άδικα.

 


Article featured image
Article featured image

Με έργα τέχνης του Χριστόφορου Σάββα, ενός καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας, ανοίγει τις πόρτες της η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία.

Η εναρκτήρια ερευνητική έκθεση [σε επιμέλεια του Jacopo Crivelli Visconti] στον χώρο που μεταγενέστερα θα στεγάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Αργότερα, τα ίδια έργα θα μεταφερθούν στη Βενετία για την εκπροσώπηση της Κύπρου στην 58η Μπιενάλε Βενετίας, τον Μάη.

Η έκθεση στο πρώην κτήριο της ΣΠΕΛ σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την εικαστική κοινότητα: πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια - βρήκαμε αναφορά ακόμα και του Πεύκιου Γεωργιάδη από το 2004, δηλαδή δεκαπέντε χρόνια πριν!

Η έκθεση με τα έργα του Χριστόφορου Σάββα, ο οποίος παρά τη σύντομη καριέρα του δημιούργησε ένα εντυπωσιακό και εξαιρετικά ποικίλο εικαστικό έργο, αποτελεί ήδη ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2019 στον χώρο του πολιτισμού.

Με περισσότερα από ενενήντα έργα στους τρεις ορόφους του κτηρίου, η έκθεση θα παρουσιάσει την ιδιοσυγκρασιακή ποικιλομορφία της εικαστικής παραγωγής του Σάββα, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μια μεγάλη μορφή της κυπριακής τέχνης.

 



Ο Χριστόφορος Σάββα στη γκαλερί ΑΠΟΦΑΣΙΣ / πηγή φωτογραφίας: Τσιμεντογραφία


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ