15 χιλιάδες δέντρα θα φυτέψει ο Δήμος Αγίας Νάπας

Επικροτούμε την κίνηση του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος προχωρά στην αύξηση και αναβάθμιση του πρασίνου σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου, με αντικατάσταση φυτών, δέντρων ή θάμνων όπου έχουν φθαρεί και τοποθέτηση δέντρων όπου δεν υπάρχει πράσινο.

 


Article featured image
Article featured image

Συνολικά, θα φυτευτούν 15,000 δέντρα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αγίας Νάπας.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν έχουν παραγγελθεί από το Τμήμα Δασών και πρόκειται για δέντρα που είναι ανθεκτικά στις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο και το όλο πρόγραμμα τελεί υπό την επίβλεψη προσοντούχου γεωπόνου.

Θα προτιμηθούν φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή, όπως το καλαμπόκι, η πικροδάφνη, η ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

 

 

Αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Νάπας ήρθε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε ανάμεσα στους Δημότες, τους τουρίστες και τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στην Αγία Νάπα. Κατόπιν των αποτελεσμάτων της έρευνας, το θέμα του πρασίνου αξιολογήθηκε ως η μεγαλύτερη προτεραιότητα από πλευράς του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο από ειδικούς για την ενίσχυση του πρασίνου της Αγίας Νάπας.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε: «Στους επόμενους μήνες πάνω από 15,000 δέντρα θα ενισχύσουν το πράσινο στο παραλιακό μέτωπο, στα πάρκα και τις πλατείες και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους που δεν υπάρχει σήμερα πράσινο. Κάθε χρόνο ακούμε πολύ προσεκτικά τους δημότες μας, τους τουρίστες μας, αλλά και τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέτουμε τις αντίστοιχες προτεραιότητες. Στόχος μας είναι του χρόνου, να είναι όλοι πολύ πιο ικανοποιημένοι από το πράσινο στην Αγία Νάπα».

 

 

Πρόσφατα η πόλη της Αγίας Νάπας βραβεύτηκε ως Πράσινη Πόλη για το 2018 με την Πράσινη Σημαία από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τις οικολογικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε και έφερε σε επιτυχία. Στόχος της Αγίας Νάπας να είναι στην πράξη μία «πράσινη» πόλη και για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθούν πολλές αντίστοιχες δράσεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ