Χθες όλοι θυμήθηκαν του Αγ. Βαλεντίνου, σήμερα πόσοι θα θυμηθούν τη μέρα κατά του παιδικού καρκίνου;

Αφόρητα κλισέ ατάκα και λίγο παρωχημένη. Ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζαμε ότι σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου;

 


Article featured image
Article featured image

Την πετύχαμε και φέτος, σε φωτογραφίες τύπου meme και σε αναρτήσεις, από άτομα που ήθελαν να διαφοροποιηθούν από την ερωτευμένη μάζα και να δείξουν την ευαισθησία τους με ένα post τύπου: «Σήμερα όλοι θυμήθηκαν την ημέρα των ερωτευμένων, αλλά ποιος θυμάται ότι αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου».

Σαφώς και ένα τέτοιου ύφους post γίνεται συνήθως για όλους τους λάθους λόγους, έχει, όμως, ένα δίκαιο που δεν ξέρουμε εάν κάποτε θα γίνει πράξη.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, παρόλα αυτά η κόκκινη θεομηνία του Αγίου Βαλεντίνου την βάζει σε δεύτερη μοίρα και όχι δεν πιστεύουμε ότι οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι η ίαση στα προβλήματα μας, ωστόσο είναι εκεί για να μας τα θυμίζουν όταν τα ξεχνάμε.

Το βίντεο «The Fall: Love Never Let Us Down» δημιουργήθηκε πριν καιρό για λογαριασμό ενός κέντρου θεραπείας για παιδιά με καρκίνο και από χθες, 14 Φεβρουαρίου, έχει γίνει viral.

Η ταινία μικρού μήκους, αποτέλεσμα συνεργασίας των  WMcCann, Zombie Studio και Loud, έγινε για λογαριασμό του νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που αργότερα μετονομάστηκε σε Hospital de Amor με στόχο να περάσει μήνυμα πως η αγάπη είναι η πιο αποτελεσματική πηγή δύναμης στην μάχη κατά του καρκίνου.   

Το βίντεο παρουσιάζει τα πράγματα από την οπτική ενός μικρού κοριτσιού, δείχνοντας όλο το ταξίδι της από την στιγμή της διάγνωσης και έπειτα.

Ο τίτλος περιέχει σκόπιμα την λέξη «Fall», δηλαδή «πτώση» για την στιγμή που «χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου και βυθίζεσαι στο άγνωστο», εξηγούν οι δημιουργοί. Ωστόσο τελικά, γιατροί, συγγενείς και φίλοι λειτουργούν σαν μπαλόνια που σε στηρίζουν συναισθηματικά για να «ανέβεις», επειδή «η αγάπη δεν μας απογοητεύει ποτέ». «Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το φόβο», είναι το μήνυμα στο τέλος.  

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO).  

 



 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ