Η Ελλάδα πάει Eurovision με Κατερίνα Ντούσκα

Τι εννοείς ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα;

 


Article featured image
Article featured image

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το όνομα της τραγουδίστριας που επέλεξε για να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ και έγινε χαμούλης.

Η εκλεκτή είναι η Κατερίνα Ντούσκα μια «ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Η εν λόγω επιλογή, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση, έγινε από την Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ «λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ' αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού… η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.   

Για την επιλογή του κομματιού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθούν δύο ημιτελικοί και ένας τελικός με τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Μαρία Κοζάκου στην παρουσίαση.

 




Ποια είναι, όμως, η Κατερίνα Ντούσκα;

Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα ανήκει στο δυναμικό της ΕΜΙ και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το album της «Embodiment» κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal, και το 2018 το single της «Fire Away» επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.  

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

 

«Δεν με ενοχλεί όταν με συγκρίνουν με την Amy Winehouse. Με συγκρίνουν με ένα σωρό άλλους. Τα τελευταία σχόλια που διάβασα είναι ότι μοιάζω με τη Lana Del Rey, ότι έχω τα χαριτωμένα δόντια της Heidi Williams και ότι ακούγομαι σαν την Amy. Και, παρ' όλα αυτά, το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο. Όταν ξεκινάς, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, οπότε με τιμά να με συγκρίνουν με σπουδαίες φωνές, ασχέτως με το αν συμφωνώ ή όχι. Δεν νομίζω πως έχει σημασία. Αναζητώ περισσότερο την αρνητική παρά τη θετική κριτική. Αυτό εν μέρει είναι κακό, επειδή εστιάζω σε αυτά που δεν έχω, παρά σε αυτά που έχω. Όταν αντιλαμβάνομαι κόμπλεξ και εμπάθεια γενικότερα στην κριτική, είτε αφορά εμένα είτε όχι, λυπάμαι. Δεν νομίζω ότι έχει κάτι να σου δώσει αυτό. Εκτιμώ τα εποικοδομητικά σχόλια και τον τρόπο που μπορεί να εκφραστούν αυτά. Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να κάνεις ένα σχόλιο, ώστε να πιάσει τόπο» είχε πει σε μια συνέντευξή της στη LiFO στην αρχή της καριέρας της.

 

Με πληροφορίες από LiFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ