Ποιες περιοχές της Κύπρου θα πληγούν από την κακοκαιρία;

Κίτρινη Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής, εξέδωσε το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κίτα, βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται αργά και επηρεάζει την περιοχή μας αναμένεται να συνεχίσει να δίνει βροχές σήμερα, κυρίως για το ανατολικό μισό του νησιού.

Κατά την περίοδο της προειδοποίησης, αναμένονται παρατεταμένες περίοδοι με έντονες βροχές, με ενδεχόμενο να προκληθούν μεμονωμένες πλημμύρες.

Τοπικά, οι ποσότητες βροχής θα φτάνουν ή/και θα υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, τα 40-50 σε διάστημα 6 ωρών, τα 50-60 σε διάστημα 12 ωρών ή τα 60-70+ σε διάστημα 24 ωρών.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή να δεχτεί τα πιο πάνω ύψη βροχής και να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα ή/και πλημμύρες!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ