Σήμερα η πιο «θερμή» μέρα του καλοκαιριού

Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή μας από την Βόρειο Αφρική κορυφώνεται σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας σήμερα, αναμένονται οι πιο υψηλές αισθητές θερμοκρασίες για φέτος το καλοκαίρι.

Στην εικόνα πιο πάνω βλέπετε τη θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα) για σήμερα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους (20%).

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα παράλια και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά σε παράλιες περιοχές, περιοχές του εσωτερικού αλλά και κοιλάδες αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημειώσει σταδιακή αισθητή πτώση την Δευτέρα και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ