Ο Φάνος Κατελάρης αποχώρησε από το γήπεδο

«Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, εκτός ή εντός αγωνιστικών χώρων»

Article featured image
Article featured image

Ο Φάνος Κατελάρης κατήγγειλε μέσω των σόσιαλ μίντιά του τη ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε ένας άλλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τέθηκε στο στόχαστρο ομάδας οπαδών λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Ο διεθνής άσος, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Zalaegerszegi Ουγγαρίας από την Ομόνοια, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο χθεσινό ματς με τη Fehervar, όταν οπαδοί της ομάδας του εκδήλωσαν ρατσιστική συμπεριφορά με αποδέκτη έναν μαύρο ποδοσφαιριστή. Ο Φάνος εκείνη την ώρα έκανε προθέρμανση, αλλά αποφάσισε να τη σταματήσει και να φύγει από το γήπεδο.

Ο ίδιος, μετά το συμβάν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Αρχικά, είμαι άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα μαύρος. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό! Σήμερα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέβη κάτι τραγικό, ενώ έκανα προθέρμανση. Οι οπαδοί μας κοροϊδεύανε έναν ποδοσφαιριστή εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Έκαναν “ήχους”. Συνέβη τρεις φορές μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να φύγω από το γήπεδο και να σταματήσω την προθέρμανσή μου. Δεν ήθελα πια να αγωνιστώ. Τρεις εβδομάδες προηγουμένως, όλοι αγωνιζόμασταν για τα δικαιώματά μας και σοκάραμε τον πλανήτη μετά τη δολοφονία ενός αθώου μαύρου άνδρα από έναν αστυνομικό.

Ξέρω πως δεν μπορώ να σταματήσω αυτά τα πράγματα από το να συμβαίνουν. Αλλά, θα συνεχίσω να παλεύω για τα πιστεύω μου μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω.

Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό εκτός ή εντός των αγωνιστικών χώρων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ