Για πρώτη φορά, ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο

«Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά» αναφέρει ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Eric TERRADE | Unsplash

Το μουσείο του Λούβρου, βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Το 2019, ήταν το πρώτο μουσείο επισκεψιμότητας παγκοσμίως, με πάνω από 9.5 εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Ωστόσο η εποχή του κορωνοιού δεν άφησε ανεπηρέαστο το Λούβρο, φέρνοντας περιορισμούς στη λειτουργία του, επηρεάζοντας έτσι την προσέλευση των επισκεπτών του.

Ωστόσο, μέσω της νέας online πλατφόρμας που δημιούργησε (collections.louvre.fr), το Λούβρο ανοίγει τις διαδικτυακές του πόρτες, δίνοντας σε όλο τον κόσμο δωρεάν πρόσβαση στα 482.000 σπουδαία έργα που ανήκουν στις συλλογές του. Όπως δήλωσε ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου. «Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων από έναν υπολογιστή ή smartphone δωρεάν, είτε εκτίθενται στο μουσείο, με δάνειο, ακόμη και μακροπρόθεσμα, ή σε αποθηκευτικό χώρο. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν προσωπικά τις συλλογές".

0000330627_OG.JPG
Éducation de l'Amour par Mercure Date de création/fabrication : XIXe siècle (1818), Ansiaux, Antoine | Louvre


0000901766_OG.JPG
Psyché et l'Amour dans un char Date de création/fabrication : 2e quart du XVIIIe siècle (1744) Van Loo, Charles-Amédée | Louvre


Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Ανάμεσα στις συλλογές αυτές είναι και οι Ελληνικές, καλύπτοντας 25 αίθουσες. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν ξεχωριστά τα οκτώ τμήματα του μουσείου το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, το Τμήμα πινάκων ζωγραφικής, το Τμήμα Καλλιτεχνικών Αντικειμένων, το Τμήμα Ισλαμικής τέχνης, το Τμήμα Γλυπτικής, το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Αιγυπτιακής Τέχνης..

0000374667_OG.JPG
Saint Jean l'Evangéliste à Patmos Date de création/fabrication : Milieu du XVIIe siècle (1650 - 1662) Le Brun, Charles | Louvre


0000136052_OG.JPG
L'esclave heureuse (L'oiseau captif tenu par sa maîtresse). Date de création/fabrication : Fin du XVIIIe siècle - début du XIXè siècle (1775 - 1825) Hilair, Jean-Baptiste | Louvre


Η νέα online πλατφόρμα του ιστορικού μουσείου παρέχει στο κοινό χρήσιμα εργαλεία περιήγησης και εύχρηστο ευρετήριο. Επίσης όλα τα έργα των συλλογών, συνοδεύονται με εικόνες υψηλής ανάλυσης και λεπτομερής περιγραφή. Η πλατφόρμα, όπως αναγράφεται στην κεντρική της σελίδα, ανανεώνεται και βελτιώνεται καθημερινά, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και τεκμηρίωσης που πραγματοποιείται από το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ