Αυτό που βλέπεις δεν είναι οφθαλμαπάτη ή photoshop

Έιναι, όμως, ό,τι καλύτερο έχει συμβεί εκεί έξω τα τελευταία χρόνια.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία: Προσπαθώντας να περάσει την τρισδιάστατη διάβαση στην Καλαμαριά ο δημιουργός της, Ορέστης Παπαγεωργίου / Kalogiannidis Christos Christhess



Μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ο εκπαιδευτικός Ορέστης Παπαγεωργίου, σχεδίασε την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ο εκπαιδευτικός, Ορέστης Παπαγεωργίου, σχεδίασε την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος είναι να γίνει μία διάβαση που θα φρενάρει τους οδηγούς. Θα φαίνεται σαν να ίπταται η διάβαση από την επιφάνεια του δρόμου κι έτσι θα ξαφνιάζει τον οδηγό και θα κόβει ταχύτητα», εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

diavasi-3d-kalamaria.jpg



«Η τρισδιάστατη απεικόνιση της διάβασης, ήταν ένα άλλο ηχηρό μήνυμα για το πόσο απαξιώνονται οι διαβάσεις και μειώνεται η σπουδαιότητά τους. Μέσω της τέχνης θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή μας σε αυτή την απαξίωση», τόνισε περαιτέρω η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς, Ναταλία Παντελίδου.


Πηγή: voria.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ